Meezingkoor 'Vergeet mij niet!' van start

OLDENZAAL - Ik werd uitgenodigd om aan te schuiven bij een gesprek met drie Oldenzaalse dames die een plan hebben bedacht om een dementievriendelijk meezingkoor te gaan oprichten. Nou, als het gaat om bijdragen te leveren rond dementie, dan ben ik van de partij, u toch ook!

De dames maakten mij duidelijk dat muziek en zingen een bijzonder gevoel geeft. Een mengeling van melancholie, verdriet en mooie herinneringen en zeker bij mensen met dementie. Muziek verbindt ons aan het leven en tijdens ons gesprek droomde ik even weg en hoorde de stem van Wim Sonneveld die zong "thuis heb ik nog een ansichtkaart". Herinneringen aan weleer kwamen boven. Weer wakker geschud spraken wij af dat we ons gaan inzetten om in Oldenzaal een dementievriendelijk koor te gaan oprichten. De eerste stap is al gezet en de de naam van het koor hebben we ook al vastgelegd "Meezingkoor Vergeet mij niet". De krant Hart van Oldenzaal heeft inmiddels haar bijdrage geleverd in de vorm van het logo van het op te richten koor.

Start
21 september Wereld Alzheimerdag treden wij naar buiten en presenteren we ons. Waarbij we worden ondersteund door smartlappen koor "Goed Gemutst". Zaterdag 21 september van 11.00 - 14.00 uur staan we met onze informatiestand op het terras van Donwtonw op de Groote Markt. U komt toch ook! Want ook u kunt en wilt een bijdrage leveren aan Oldenzaal: een stad waar mensen met dementie meedoen! Een mooie ambitie.

Ontwerp Logo: Hart van Oldenzaal
Tekst Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker