Afbeelding

De Boeskool is Lös!

Algemeen

OLDENZAAL - Oldenzalers genieten op dit moment volop van het jaarlijkse Boeskool is Lös. Het vierdaagse evenement duurt nog tot en met zaterdag met tal van activiteiten.

Nog twee dagen kan men genieten van alles wat er te zien en beleven is in het centrum van Oldenzaal tijdens de Boeskool. Het jaarlijks terugkerende zomerfeest trekt altijd zo'n 100.000 bezoekers van ver buiten Oldenzaal. Het succes kan verklaard worden door de grote verscheidenheid aan acts en activiteiten. Behalve het muzikale talent van alle genres dat komt optreden in Oldenzaal is er ook van alles te beleven als het gaat om kunst, culinair, sport en kindervermaak. Het feest is gratis toegankelijk voor iedereen.

Vrijdag
Op vrijdag is er veel te beleven voor de jeugd. Er wordt de hele dag een kinderrommelmarkt gehouden. Kinderen stallen hun tweedehands voorwerpen uit voor de verkoop aan de Kortestraat, Deurningerstraat en Gasthuisstraat. Op het Plechelmusplein vind je het uitgebreide kinderdorp met een stormbaan, springkussens, kermisattracties en doel schieten bij de FC Twente Kids Club. Op hetzelfde plein vind je ook de Urban Hockey Experience waar bezoekers kunnen meedoen aan battles in de panna kooi, urban tricks & challenges en knotshockey. Ondertussen is in de gehele binnenstad een braderie opgezet met meer dan 200 kramen, waaronder een handwerkmarkt, kunstmarkt en foodplaza. Wie zelf actief bezig wil zijn dit weekend kan op het Boeskoolbeach meedoen aan beachfootvolley of touwtrekken. Ondertussen is er door de gehele binnenstad van alles te zien op gebied van muziek, theater en kunst.

Zaterdag
Op de laatste dag van Boeskool is Lös kan het publiek rondstruinen over de Hofmarkt bij de Hofkerk van 09.00 tot 14.00 uur. De braderie en het kinderdorp zijn wederom present en ook de FC Twente Kids Club is er weer voor de jeugd om een schot op doel te wagen. Strandgangers kunnen meedoen aan beachtennis op het Boeskoolbeach van 11.00 tot 16.30 uur en ook de Urban Hockey Experience staat weer op het Plechelmusplein. Traditiegetrouw wordt de laatste dag van de Boeskool door velen afgesloten met veel feest, muziek en gezelligheid tot in de late uurtjes.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 2 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 2 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 3 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 5 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 5 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 5 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 5 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 5 uur geleden