Heracles laat zege glippen in Sittard

ALMELO - De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft Heracles Almelo een punt opgeleverd. Lange tijd leek de ploeg van Frank Wormuth er met de winst vandoor te gaan, maar de thuisploeg kwam in blessuretijd vanaf elf meter langszij.

Wormuth had vier wijzigingen in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Mats Knoester en Robin Pröpper vormden het hart van de verdediging en op het middenveld maakte Orestis Kiomourtzoglou zijn opwachting in plaats van Adrian Szöke. In de aanvalslinie was er plaats voor Mauro Junior die het vorige week met een invalbeurt moest doen.

Kansen
In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. Daarna leek het eerste doelpunt te vallen. Mauro Junior rondde een prachtige aanval van Heracles Almelo af, viel zijn ploeggenoten juichend in de armen, maar zag Kevin Blom het doelpunt in overweging nemen. De arbiter besloot het doelpunt wegens een overtreding van Cyriel Dessers af te keuren. Het duel kwam daarna in rustiger vaarwater. Na een klein uur spelen was Heracles Almelo wel trefzeker. Een afgemeten pass van Mohammed Osman bereikte Silvester van der Water. De aanvaller omspeelde doelman Alexei Koselev en prikte de bal in het lege doel. Daarna volgden meerdere kansen voor Heracles Almelo om de voorsprong verder uit te bouwen. Cyriel Dessers, Mauro Junior en Alexander Merkel waren dichtbij, maar kwamen niet tot scoren.

Afsluiting
Dat een extra doelpunt uit bleef, kwam Heracles Almelo duur te staan. Ver in blessuretijd kende Blom een strafschop toe aan Fortuna Sittard. Vlak daarvoor al was de ploeg via Felix Passlach dichtbij de gelijkmaker. Vanaf elf meter kwam die er: Mark Diemers was trefzeker.

Meer berichten
 
Auto zoeker