Heel De Lutte perst eigen sap dit najaar

DE LUTTE - Anke Oude Elferink en Arend-Jan Vleming peilen momenteel de animo om dit najaar weer een mobiele fruitpers naar De Lutte te halen. Doel is om zoveel mogelijk fruit bij elkaar te krijgen om sap van te persen.

In februari werd al een eerste bericht geplaatst in het dorpsblad 't Luutke. Vorig jaar werd al een pers ingezet, met groot succes. Er blijken aardig wat inwoners te zijn met eigen fruitbomen, maar ze weten niet altijd wat ze met het fruit aan moeten. Het laten persen tot sap is dan praktisch én lekker. Om een pers rendabel te maken moet wel minimaal 3.000 kilo fruit aangeleverd worden. Ter indicatie, een vouwkrat met appels is ongeveer 20 kilo.

Wie heeft fruit?
Het is helaas een gegeven dat de fruitoogst van de bomen dit jaar wat tegen valt, maar toch hopen de initiatiefnemers weer lokaal sap te kunnen persen dit jaar. Daarom is er momenteel een peiling om te kijken of er voldoende animo is. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar ajvleming@gmail.com of kijken op de Facebookpagina, Heel De Lutte (en omgeving) Perst.

Meer berichten
 
Auto zoeker