Felicitaties namens de Nachtburgemeester

OLDENZAAL - De vergrijzing neemt toe en de ouderen die nog samen zijn en het leven nog samen delen en beleven neemt ook toe. Deze ouderen kunnen zich gaan rekenen tot de boog der sterken en ook deze groep kan zich de komende jaren verheugen. Het aantal echtparen dat 40 of 50 jaar getrouwd zijn of geraken stijgt de komende jaren.

Daarom hebben de burgemeesters in de regio in onderling overleg besloten dat men vanaf dit jaar, echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd zijn nog wel met een persoonlijk bezoekje en felicitatie komt vereren. Vroeger kwam de burgemeester persoonlijk feliciteren bij 40- of 50-jarig huwelijk, maar dat behoort nu tot het verleden. Zo gaan er meerdere dingen tot het verleden behoren. En wij, de burgers, kunnen niet anders dan gelaten toezien.

55 jaar getrouwd
Maar vorige week was het echtpaar Ans en Chris Kleinhaarhuis 55 jaar getrouwd, en werd er feest gevierd in de sociëteit bij Bernard Luttikhuis in Oldenzaal. Het werd een mooi familiefeest en het bijzondere daarbij was dat niet de dagburgemeester (dat was vastgelegd) maar onze eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester persoonlijk acte de présence gaf. Toon Brummelhuis, in gepaste kledij en voorzien van nachtburgemeestersketen, kwam het echtpaar Kleinhaarhuis namens de inwoners van Oldenzaal persoonlijk feliciteren. Dit gebaar werd door het echtpaar Kleinhaarhuis en familie en vrienden zeer gewaardeerd. Op de vraag aan de Nachtburgemeester of hij dit structureel gaat doen was zijn reactie: "Wanneer ik het verzoek krijg om aanwezig te zijn, kom ik graag tot in de nachtelijke uurtjes om u te gaan feliciteren."

Hart van Oldenzaal sluit zich aan bij de felicitatie voor de familie Kleinhaarhuis en zegt "op naar het 60-jarig huwelijksfeest".

Foto en tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker