Heidewandeling Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE - Zwerven over de Twentse heide? Ga woensdag 14 augustus mee met de heidewandeling van Landschap Overijssel. Met de landschapsgids wandel je over de heide in het Dal van de Mosbeek. Onderweg vertelt hij meer over de heide en haar bewoners. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We leggen zo'n 4 tot 5 kilometer af.

Hoe ontstaat heide? Welke dieren leven hier? Op de heide in het Dal van de Mosbeek valt veel te ontdekken. Vanwege de droogte van vorige zomer en de afgelopen weken, bloeit de heide minder uitbundig dan gebruikelijk. Dat maakt de wandeling echter niet minder interessant, want er is veel te ontdekken. Ook is er veel te vertellen over het beheer en onderhoud van heide. De gids neemt je mee op pad, je hoort allerlei weetjes over dit gebied en je ontdekt dingen die je zelf niet zou zien. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Praktische informatie
De heidewandeling is woensdag 14 augustus en begint om 19.00 uur. Startlocatie is Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kun je ook parkeren. Bijdrage voor de activiteit is €5,00 per volwassene, €2,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Meer berichten
 
Auto zoeker