Afbeelding

Vier het vrouwenerfgoed met dans, zang, poëzie en viltkunst

Algemeen

OLDENZAAL/LOSSER - Anneke Wittermans, Mechtildis Köder en Suzan van der Voort nodigen u uit om in een workshop op 15 augustus het vrouwenerfgoed te vieren met dans, zang, poëzie en viltkunst. Overdag kunt u participeren in de workshop. 's Avonds maken zij u deelgenoot in een Avondgang met performances. Het vergeten vrouwenerfgoed gaat ons allen aan. Mannen, vrouwen en kinderen, jullie zijn van harte welkom.

De workshop 07.00-15.00 bestaat uit een ontdekkingstocht met zang dans en vilt door het prachtige landschap van de Tankenberg. Langs de verhalen en sage rondom de Germaans Keltische godin Tanfana. 
We wandelen, schouwen, verwonderen, luisteren, markeren en onderzoeken wat ons bindt en boeit over gezamenlijk historie. We geven vorm aan dat wat we ontdekken in dialoog, stilte, poëzie, klank en kunst. De Tankenberg is een gebied van elfen kabouters, Maria en Tanfana, Nederland en Duitsland, waar zelfs bomen dichtbij met elkaar verstrengeld staan, autonoom en in vrede. Het een plaats waar diversiteit verrijkt door samen te zijn, waar te nemen en te delen.

Tankenberg
De Tankenberg is een markante heuvel in Twente op de grens tussen Nederland en Duitsland. Bijzonder dat de Tankenberg plaats biedt aan zowel Vrouwe Maria Kapelletjes, als aan de oudere Germaans Keltische Godin Tanfana. Er is een koepeltje aan Tanfana gewijd. Hier in Twente waar het Noarberschap tussen Nederland en Duitsland bloeit, delen Duitsland en Nederland bewust een gezamenlijke historie. De kracht van Noarberschap mag zich verder over Nederland - Duitsland uitbreiden. In het kader van Euregio project 2019-2020, 75 jaar na WO2, komen kunstenaars van Duitsland en Nederland bijeen om hier het gedeelde vrouwenerfgoed zichtbaar te maken en zo onze overeenkomsten samen te vieren. Maria en Tanfana worden beiden geëerd op de Tankenberg. Zij laten zich niet door een vaderland weerhouden en vinden op beide zijde van de grens erkenning. 

Aanmelden
Ontmoeten op Parkeerplaats Tankenberg, aanmelden van te voren voor de exacte locatie. Overdag een workshop van 07.00-15.00 kost €65 (vroegboeking €55). 's Avonds 4 à 5 voorstellingen zang, dans poëzie en viltkunst van 10 minuten op verschillende locaties, loop mee, neem eventueel een kruk of stoeltje mee €10 p.p. en kinderen gratis. Aanmelden en informatie bij Anneke Wittermans 00316-15081719 of diadans@planet.nl

Docenten 
Mechtildis Köder: Vilt Kunstenaar uit Osnabrück
Anneke Wittermans: poëzie en dans
Suzan van der Voort zang en dans

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 3 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49