Afbeelding

Brandweer bezoekt campings tijdens zomervakantie

Algemeen

TWENTE - Vakantie, heerlijk relaxen en genieten. Veel mensen gaan kamperen in Nederland of in het buitenland. Ook tijdens het kamperen is het verstandig om na te denken over brandveiligheid en helemaal in deze tijden van droogte. Brandweer Twente gaat bij diverse campings in Twente op bezoek om caravanchecks uit te voeren.

Al enkele jaren werkt Brandweer Twente samen met campingeigenaren aan een brandveilige leefomgeving tijdens vakanties. Hierbij richten we ons vooral ook op de bezoekers van de camping. Wat kunnen zij zelf doen aan brandveiligheid en hoe kunnen ze ons, in deze tijden van droogte, helpen om natuurbranden te voorkomen? Tijdens deze zomervakantie gaat Brandweer Twente bij diverse campings op bezoek om samen met de bezoekers caravanchecks uit te voeren. "Wat we bij caravans vaak aantreffen is het verkeerd gebruik van gasflessen, verouderde gasslangen of onjuist aangelegde elektriciteit. Dit kan (brand)gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast hebben opvallend weinig caravans een rookmelder," vertelt Paul Sijtema, medewerker Brandveilig Leven van Brandweer Twente. "We geven ook tips over brandveilig barbecueën, bereikbaarheid en natuurbrandrisico."

Camping De Rammelbeek
In totaal hebben 14 campingeigenaren aangegeven een bezoek van de brandweer te willen. Op woensdag 7 augustus is Brandweer Twente bijvoorbeeld te gast bij camping De Rammelbeek in Lattrop-Breklenkamp. "Ik vind dat mijn campinggasten van een (brand) veilige vakantie moeten kunnen genieten", vertelt Boyke Masselink, eigenaar van camping De Rammelbeek. "Samen met de brandweer en bezoekers gaan we dit mogelijk maken." In de middag is de jeugdbrandweer uit Denekamp aanwezig voor activiteiten met de kinderen. In de avond gaan medewerkers van de brandweer caravancheck uitvoeren en in gesprek met de bezoekers over brandveiligheid.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 3 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49