Pink Panther thema klinkt vanuit de St. Plechelmustoren!

OLDENZAAL - Zondag 11 augustus zal de toren van de St. Plechelmusbasiliek zich verbazen over de muziek die de klokken vanaf 20.00 uur over de stad strooien. Twee getalenteerde musici, Dina Verheyden en Richard de Waardt, in het echt ook in de echt verbonden, bespelen dan quatre mains het fraai klinkende Oldenzaalse toreninstrument.

Dina werd geboren in Mechelen (B) en Richard in Maassluis. Beide studeerden beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn". Het is een uiterst muzikaal stel: Dina studeerde af met een Master diploma voor Zang solo en speelt ook klarinet, piano en orgel. Ze is zangcoach, docent beiaard, dirigent van een handbellenkoor en zingt in diverse ensembles. Richard bespeelt als stadsbeiaardier van Rotterdam wekelijks de beide instrumenten in de Stadhuistoren en de St. Laurenstoren en organiseert veel speciale concerten waarbij wordt samengespeeld met andere instrumentalisten. Als accordeonist speelt hij in de groep "Kampa Kampa!". Daarnaast is hij ook oprichter en drijvende kracht achter 'Daar Zit Muziek In', een onderneming die zich richt op muziek in het basisonderwijs via workshops en schoolvoorstellingen.

Programma
Het duo heeft een heel aantrekkelijk programma samengesteld met onder meer vier delen uit "Children's Corner" van Debussy. En wat te denken van het Pink Panther thema, het Simpsons thema, en het Super Mario thema! Verder zal het bekende "Concerto d'Aranjuez" van Rodrigo zonder twijfel fraai klinken op de sonore beiaard van de basiliek. Het quatre mains concert eindigt met een bewerking van de Arabische Wals van Rhabi Abou-Khalil. De aanvangstijd van dit bijzondere concert is 20.00 uur en evenals voorgaande jaren is de tuin van het Michgoriushuis opengesteld voor de luisteraar die in alle rust naar de beiaard wil luisteren. Het boekje met de programma's van alle concerten kan daar ook kosteloos worden verkregen. Van harte aanbevolen!

Meer berichten
 
Auto zoeker