Afbeelding

Column: De accu even opladen

Algemeen

De vakantie staat voor de deur en ook de medewerkers van de Hart-kranten gaan er even tussenuit. Deze Hart-krant is dan de laatste voor de vakantie, maar vrijdag 16 augustus valt de Hart-krant Oldenzaal weer op de deurmat. Vakantie is goed, om te ontspannen en ook om de accu weer op te laden. Met opladen bedoel ik dat de aandacht even naar binnen is gericht en je jezelf gaat afvragen 'hoe gaat het met me?'. Daar is vakantie heel geschikt voor. Het is ook een mooi moment om te mijmeren, te overdenken hoe ga je om met de ideeën die er zijn.

Vorige week was ik uitgenodigd om aan te schuiven bij een gesprek met drie Oldenzaalse dames, die een plan hebben bedacht om een dementievriendelijk meezingkoor op te richten. Nou als het gaat om positieve bijdragen te leveren rond dementie, dan ben ik van de partij, u toch ook! De dames maakten mij duidelijk dat muziek en zingen een bijzonder gevoel geeft, een mengeling van melancholie, verdriet en mooie herinneringen en zeker bij mensen met dementie. Muziek verbindt ons aan het leven en tijdens ons gesprek droomde ik even weg en hoorde de stem van Wim Sonneveld die zong 'thuis heb ik nog een ansichtkaart', "het Dorp". Herinneringen kwamen boven. Weer wakker geschud spraken wij dus af dat we ons gaan inzetten om in Oldenzaal een dementievriendelijk koor te gaan oprichten. De eerste stap is al gezet en de de naam van het koor hebben we ook al vastgelegd "Meezingkoor Vergeet mij niet".

De directeur van de Hart-kranten gaat een logo ontwerpen en op 21 september, Wereld Alzheimerdag, houden wij een promotiedag en laten wij u kennismaken met het op te richten koor. Bij Down Town op de markt zult u ons aantreffen en kunt u informatie krijgen over dat wat voorstaat. Vreugde vol is ook te vermelden dat de medewerkers van Impuls een plan van aanpak hebben gemaakt dat op 26 september om 19.30 uur zal overhandigd worden aan wethouder Rob Christenhusz.

Oldenzaal de stad waar in mensen met dementie ook meedoen.

Voor de komende weken een fijne vakantie en hopelijk treffen wij elkaar op 21 en 26 september aanstaande.

Kaatjeknip juli 2019
Reactie? knipkaatje@gmail.com

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 13 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 13 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 14 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 16 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 16 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 16 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 16 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 17 uur geleden