Afbeelding

Le Tour De France, ver weg en heel dichtbij

Algemeen

OLDENZAAL - De renners in de Tour de France 2019 hebben er al weer heel wat ritten op zitten. Er was al geel in Nederlandse handen. Maar vorige week bracht Le Tour De Goal een bezoek aan Twente.

De zorginstellingen in Twente waren dan ook helemaal voorbereid op de komst van het 50-koppige peloton, waarin Theo Snelder (ex-keeper FC Twente), Gianni Romme (topschaatser), maar ook Theo Snelders, Tom Veelers en Erwin Nijboer (wielrenners van formaat) al fietsende een bezoek brachten aan de Zorginstellingen de Meulenhof in Tubbergen, Theresia in Bornebroek, t Bouwhuis in Enschede, de Mariahof in Oldenzaal en de Losserhof te Losser.

Volop genieten
Voor mij was de Mariahof in Oldenzaal het hoogtepunt. Het weer werkte mee en het terras en de feesttenten op het voorplein van de Mariahof deden denken aan een dorpsplein in Frankrijk. Stokbrood, salades, broodje brie en dan vooral de live muziek van het Oldenzaalse duo Remember dat mooie Franse meezingliedjes ten gehore bracht. Op alle plekken die door Le Tour De Goal werden aangedaan, hebben het personeel en de vrijwilligers van de zorginstellingen de bewoners een onvergetelijke dag bezorgd.

Duofiets
Het peloton verruilde (ter plaatse) voor een halfuur de racefiets en met de cliënten werd op een duofiets "side-by-side" een rondje gemaakt rond de Mariahof. Een perfecte organisatie waar de bewoners van de Mariahof het stralende middelpunt vormden. Bijzonder was ook dat een team van Zorgfederatie Oldenzaal, Theun Oostenbrug, Paul Scholten, Marlies van Langen en de directeur Wiesje Heeringa in staat bleken om het moordende tempo van het peloton bij te houden.

Afsluiting,
Het eindpunt, de Losserhof, werd op tijd en volgens schema bereikt. Daar werden het peloton, de vrijwilligers en de bewoners toegezongen door BZN'er Jan Keizer en Anny Schilder met mooie Franse chansons. Complimenten zijn op zijn plaats, dit haalt onze ouderen uit de eenzaamheid, ouderenzorg krijgt aandacht en: muziek maakt vrolijk, zo heb ik opnieuw ervaren. De organisatie mag dan ook terugkijken op een geslaagde middag.

Foto en tekst:
Martin Meijerink.

Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:50