Afbeelding

Prijs voor beste leerbedrijf

Algemeen

OLDENZAAL - Kapper Franx Hairclub is gekozen tot het beste Overijsselse leerbedrijf voor MBO studenten. Dinsdag nam het bedrijf deze mooie erkenning in ontvangst.

De kapper werd verkozen tot beste leerbedrijf binnen de sector winkelambacht. In totaal werden ruim 1.600 bedrijven voorgedragen. De verkiezing van het beste leerbedrijf is opgezet door het ministerie van OCW en SBB om aandacht te vragen voor de rol van leerbedrijven. Nederland telt in totaal ruim 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor MBO-studenten.

Belangrijk
Het aanbieden van voldoende leerplekken met goede begeleiding is van groot belang voor de ontwikkeling van deze studenten én de toekomst van hun vakgebieden. De leerbedrijven en praktijkopleiders verzorgen namelijk gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 studenten. MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding altijd bij een door het SBB erkend leerbedrijf. Door te helpen bij het opleiden van studenten leveren zij ook een belangrijke bijdrage aan het toekomstig vakmanschap van deze studenten; iets waar de bedrijven ook zelf veel baat bij hebben.

Mooie erkenning
Kapper en eigenaar Frank Vonkeman nam dinsdag de prijs in ontvangst. Met deze prijs dingen zij ook mee naar de titel voor beste leerbedrijf van Nederland. Het winnende bedrijf zal in november bekendgemaakt worden. "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, zij zijn de toekomst in ons vak. Iemand opleiden naar eigen visie zorgt ervoor dat je mensen langer aan je kunt binden", aldus Vonkeman. "Door een gedegen plan te maken voor de opleidingen en bijschooling houd je je team scherp en kunnen we ook weer van elkaar leren." Franx Hairclub leidt sinds 1997 mbo-studenten op.

Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:50