Hoe woont de seniore huurder?

Hoe woont de seniore huurder?

LOSSER - Dit voorjaar ging woningcorporatie Domijn samen met Stichting Fundament, Gemeente Losser en Stichting Huurders Belangen Losser met huurders van 65 jaar en ouder in gesprek over wonen in de toekomst.

De gesprekken leverden inzicht op in de wensen en behoeften van mensen die een jaartje ouder worden. Dit initiatief kwam voort uit de prestatieafspraken die de partijen elk jaar met elkaar maken. Lianne ter Stal, relatiebeheerder bij Domijn: "We zien dat mensen langer zelfstandig thuis wonen. En mensen die eerder bijvoorbeeld in een verzorgingshuis terecht konden, wonen nu in de wijk met of zonder begeleiding. Reden genoeg voor ons om het gesprek aan te gaan en te horen wat er bij de mensen leeft, of ze zich (nog) goed kunnen redden en of en andere wensen zijn voor de toekomst. Daarom kreeg een groep Lossenaren van 65 jaar en ouder in een gezinswoning een uitnodiging op de deurmat. Dit leverde goede gesprekken op."

Wensen
"Na deze individuele gesprekken hebben we zeker meer inzicht in de wensen en behoeften van onze huurders.'' zegt Lianne. "Samen met onze partners: Gemeente Losser, Stichting Huurders Belangen Losser en Stichting Fundament gingen we de gesprekken aan en spraken over de mogelijkheden op het gebied van wonen in de toekomst. We vertelden ze meer over ons gelijkvloerse woningaanbod en woningaanpassingen: Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kan men zelf doen om in aanmerking te komen voor een aanpassing of verhuizing? Ook sociale voorzieningen in de wijk kwamen aan bod." Een en ander leverde mooie, bruikbare inzichten op. Het goede nieuws is dat een meerderheid de woonomgeving als positief ervaart. Mensen zijn verder redelijk goed bekend met sociale voorzieningen en met kleine aanpassingen kunnen ze vaak goed blijven wonen op hun huidige plek. De senioren willen ook graag het liefst zo lang mogelijk in hun huis blijven wonen; verhuizen is een grote drempel. Domijn kijkt dan ook tevreden terug op de gesprekken.

Meer berichten
 
Auto zoeker