Afbeelding

N342 drie weekends dicht voor werkzaamheden

Algemeen

OLDENZAAL - Deze vrijdag beginnen de onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt van een deel van de N342. Een deel van de rondweg zal de komende drie weken afgesloten worden voor het verkeer.

In het kader van werk met werk combineren worden de komende tijd diverse werkzaamheden gelijktijdig of logisch opvolgend uitgevoerd. In dit geval zijn de rioleringswerkzaamheden van de gemeente aan de Dr. Ariënsstraat en Prof. Aalbersstraat aanleiding voor de Provincie Overijssel om onderhoud aan het asfalt van de N342 gelijktijdig uit te voeren. De zomermaanden zijn altijd ideaal om veel werkzaamheden door te voeren - mits het niet té extreem is qua weer. Er is immers minder verkeer op de weg waardoor de spitshinder in ieder geval een stuk minder is voor de vaste gebruikers van de rondweg.

Afsluiting
Als gevolg van het onderhoud moeten automobilisten wel rekening houden met overlast. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de weekends uitgevoerd om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Als eerste worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen de aansluiting met de Graveneslaan en de rotonde met de Essenlaan. Ook in de weekends van 5 tot en met 8 juli en van 12 tot en met 15 juli is de weg deels afgesloten. Dit duurt dan van vrijdagavond 19.00 tot maandagochtend 06.00 uur. Op www.oldenzaal.nl/wegafsluitingen zijn de geplande omleidingsroutes te zien.

De werkzaamheden
Aanleiding voor de onderhoudswerkzaamheden is de vervanging van het huidige riool in de Prof. Aalbersstraat en Dr. Ariënsstraat. Het huidige gemengde riool zal vervangen worden door een gesplitst vuilwaterriool en regenwaterriool, de bekende 'blauwe ader'. Zo kan regenwater apart opgevangen en afgevoerd worden naar de waterberging in de Stadsweide. Dit is een belangrijke stap om ook in de toekomst goed in te spelen op extreem weer als gevolg van klimaatverandering. Om het riool onder de N342 aan te kunnen leggen is een wegafsluiting nodig.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 11 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03