Afbeelding

Hier wordt men blij van!

Algemeen

OLDENZAAL - Afstanden lopen van meer dan 500 kilometer van Hamburg en Parijs naar Rotterdam, dat wordt gepresteerd door de deelnemers die mee lopen met de estafetteloop Roparun.

Deze sponsorlopen worden gehouden om gelden in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. De deelnemers die hebben meegelopen vragen dit jaar aandacht voor een specifiek doel Het beschikbaar stellen van koppelbedden voor ziekenhuizen, hospices en zorginstellingen in Twente. Een koppelbed is een logeerbed wat een eenpersoons hoog – laag zorgbed is, dat in een handomdraai tot een volwaardig tweepersoonsbed kan worden gemaakt. Hiermee kan mogelijk worden gemaakt dat een naaste die in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij de partner kan verblijven. Net als thuis, even je hand vasthouden, even elkaar strelen en tegen elkaar aan kruipen, samen praten en muziek beluisteren. Elkaars warmte en genegenheid even voelen zoals het vroeger in de huislijke omgeving ook ging. In Twente worden deze maand bij 13 organisaties 26 koppelbedden bezorgd. Zo afgelopen donderdag bij Zorgfederatie Oldenzaal, in de Mariahof.

Op bezoek
We praten met Jan Egbrink (76). Na zijn arbeidzame periode werd hij geconfronteerd met het feit dat zijn vrouw niet langer in de thuissituatie kon verblijven. Ze werd opgenomen met goede zorg in de locatie Mariahof een onderdeel van Zorgfederatie Oldenzaal. Jan zijn dagelijkse gang, ik zie het van nabij, is dat hij drie keer per dag zijn vrouw bezoekt in het verzorgingstehuis. Veel vrije tijd is er voor hem niet; alle aandacht gaat uit naar zijn vrouw. Wat een vreugde straalde er bij beiden dan ook van af toen ze het eerste koppelbed, omrand met een groot liefdeslint, als eerste in ontvangst mochten nemen. Even momentjes voor ze samen, zoals het vroeger was. Immers niemand kan beschrijven wat deze intimiteit voor patiënten en hun naasten kan betekenen.

Foto: Mieke Rietman, Zorgfederatie Oldenzaal

Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:50