Afbeelding

Toch een incidentele subsidie voor Lossers NK Klootschieten

Algemeen

LOSSER - De gemeente Losser verstrekt ook een eenmalige subsidie voor het Nederlands Kampioenschap Klootschieten in Beuningen.

Het Losserse college van Burgemeester en Wethouders nam eind april het besluit over de toekenning van ruim 15.000 euro aan incidentele subsidies. Het gaat dan om kleinschalige, vaak eenmalige activiteiten van lokale verenigingen. Zoals gebruikelijk vielen enkelen buiten de boot om uiteenlopende redenen.

Toch subsidie
Na een spoedprocedure ontvangt de Klootschietvereniging Beuningen alsnog een incidentele subsidie van 500 euro. Dit komt ten goede aan de organisatie van het Nederlands Kampioenschap dat op zondag 23 juni plaatsvindt. Ongeveer 250 klootschieters zullen hieraan deelnemen.

Kleine subsidies
De gemeente Losser stelt geld beschikbaar voor activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen (rechtspersonen), die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen. Wethouder Harry Nijhuis: "Vorige week ontvingen we nog een aanvraag voor incidentele subsidie van de klootschietvereniging Beuningen. Hiervoor is een spoedprocedure gevolgd. We zijn blij dat we ook deze vereniging nog financieel kunnen ondersteunen." Uiteraard moet wel gezegd worden: het is voor verenigingen verstandig om rekening te houden met de aanvraagtermijnen voor dit soort subsidies om teleurstelling in de toekomst te voorkomen. Kijk voor meer informatie over subsidies op www.losser.nl/Inwoners/Sport_en_cultuur/Subsidies.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
'Made In Twente' podcast 8 apr, 11:23