Kunsten op Straat 2019: kwaliteit en betrokkenheid

Kunsten op Straat 2019: kwaliteit en betrokkenheid

OLDENZAAL - De dertiende editie van Kunsten op Straat 2019 was dit jaar uitgebreid met een voorprogramma op de zaterdagavond. En deze uitbreiding was voor mij en vele andere bezoekers de opwarmer om de zaterdagavond als ook de zondag te genieten van het Internationale Straattheaterfestival.

Veel, heel veel voorwerk was gedaan, maar de uitvoeringen op beide dagen waren in een woord TOP te noemen. Ondanks dat in de Bombazijn tuin nog veel werk moet worden verzet, is men er goed in geslaagd om een aantrekkelijk podium te creëren voor de programma-presentatie.
Gezelligheid, muziek en sfeer, dat was er midden in Hartje Stad. Het was warm, erg warm en dat was merkbaar, want de publieke belangstelling viel erg tegen. Maar de bezoekers die wel waren gekomen hebben kunnen genieten van het rondreizende internationale straattheaterfestival. Artiesten uit Frankrijk, Zwitserland, maar ook uit Nederland hebben ervoor gezorgd dat het publiek heeft kunnen genieten van acrobatiek, dans en muziek. Een spraakmakend programma is er neergezet. Een belangrijke muzikale bijdrage werd geleverd door ons eigen Stroat Ensemble, complimenten alom, ze hebben het publiek laten genieten van de muzikaliteit die in ieder van de muzikanten schuilgaat. In een woord Toppers zijn jullie.
Mooi was ook dat men al deels een kijkje kon nemen in de ontwikkelingen die plaatsvinden in de tuin van de Bombazijn. Er is nog veel werk te verzetten, maar wat hier tot stand wordt gebracht doet Hartje stad bruisen. Gitarist Anton Goudsmit, met het trio Go!Pony, Thomas Pol bassist en drummer Niek de Bruin vielen erg in de smaak. Om bij bruin te blijven: heerlijk het bruin gebrouwen biertje uit de Oldenzaalse Bombazijn brouwerij. Het deed mij en vele Oldenzalers bruisen en genieten.
Dat Kunsten op Straat in Oldenzaal niet meer is weg te denken, blijkt wel uit het beleidsplan dat voor de komende jaren is opgesteld. Een stijgende lijn inzetten, nog meer kwaliteit en financiële ruimte maken.
Krachtig en te waarderen is dat het bestuur haar beleid heeft gericht op educatie en het betrekken van jongeren bij cultuur en theater. Er zijn dan ook geen drempels opgeworpen, eenieder jong en oud kon deelnemen en alles was gratis. Dat stelt gezinnen met kinderen en een smalle beurs ook instaat om deel te nemen en zich te ontwikkelen. Een muzikaal feest en theater gebeuren.
De organisatoren en de vele vrijwilligers verdienen alle lof, het bestuur van Kunsten op Straat heeft opnieuw bewezen dat de stijgende lijn van kwaliteit is ingezet. Provincie Overijssel, Fondsen, instellingen en lokale sponsoren, blijf dit twee daagse evenement ondersteunen. Bezoekers uit Oldenzaal en omliggende steden en ook de bezoekers uit het Duitse grensgebied spraken hun waardering uit over dit feestelijke gebeuren. Dit evenement laat Oldenzaal bruisen in Hartje Stad.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker