Open dagen en kermes bij Fatih moskee

Open dagen en kermes bij Fatih moskee

OLDENZAAL - De Fatih moskee zal ook dit jaar weer de altijd gezellige open dagen en bijbehorende braderie organiseren. Dit jaar worden deze gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Het idee voor de open dagen en kermes - de braderie - is al jaren een vaste traditie. In de begindagen was de onderbouwing vooral het spreekwoord: 'onbekend maakt onbemind'. Veel Oldenzalers waren niet bekend met de Islamitische geloofsovertuiging van hun mede-bewoners, wat zorgt voor misvattingen. Door de jaren heen zijn veel Oldenzalers op bezoek geweest bij de moskee aan de Berkstraat om kennis te maken. En met succes; de open dagen en gezellige kermes zijn een activiteit op zich geworden. Een gezellige ontmoeting tussen culturen en geloven. Juist in tijden van groeiende polarisatie en individualisatie ziet het bestuur van de moskee het dan ook als een belangrijke activiteit om in stand te houden. Zij laten u dan ook graag kennismaken met de Turkse cultuur en de Islamitische geloofsovertuiging in de brede zin.

Gezellig
De open dagen worden gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Op beide dagen is er van 10.00 tot 18.00 uur van alles te doen. Het is een gastvrije, feestelijke braderie waar u uiteraard kunt genieten van de vele heerlijke Turkse en Oosterse lekkernijen. Uiteraard zijn er ook interessante rondleidingen door het gebouw en er is ruimte om vragen te stellen over het geloof. Iedereen is van harte welkom; van groot tot klein.

Meer berichten
 
Auto zoeker