Afbeelding

Wandeling voor mensen die vergeten worden!

Algemeen

OLDENZAAL - Tweede pinksterdag, 10 juni, organiseren de leden van de werkgroep Nachtburgemeester Oldenzaal samen met de Oldenzaalse nachtburgemeester Toon Brummelhuis en de Hartkrant Oldenzaal een ochtendwandeling over het tracé van de voormalige tramlijn van Oldenzaal - Denekamp v.v.

De wandeling start om 10.00 uur aan de Oude Magistraatspersoon 30 te Oldenzaal ( postcode 7577 pg) alwaar parkeergelegenheid wordt geboden voor auto’s en fietsen door transportbedrijf Fischer. De wandeling van ruim 30 minuten voert over het tracé van de voormalige tramlijn door het prachtige buitengebied van Oldenzaal naar Rossum, tot aan halte Tramweg. De herontwikkeling van dit deel van deze voormalige tramweg door het Overstucht en Landschap Overijssel tot wandelpad is inmiddels gereed en dus goed begaanbaar voor wandelaars.
Voorgegaan door de nachtburgemeester van Oldenzaal en de leden van Scoutinggroep Rossum wandelen wij door het buitengebied naar de bovengenoemde halte in Rossum. Zo kan men op tweede pinksterdag de schoonheid en de pracht van deze wandelroute ervaren. De zon is dan al wel op, maar men kan dan het ontwaken van de natuur ervaren en volop genieten van de stilte en de rust.

Doelen
Reden om deze Pinksterdagwandeling te organiseren is om aandacht te geven aan het deels afgeronde project van de wandelroute, maar er is meer. De leden van de werkgroep Nachtburgemeester hebben zich als doel gesteld om samen met de Nachtburgemeester eenzame en alleenstaande uit het isolement te halen. Door samen te wandelen en in gesprek te gaan, moet dit mooie verhalen kunnen opleveren en hopelijk ontstaan er nieuwe of hernieuwde contacten. Op deze manier krijgt eenzaamheid geen vat op ons, want door aandacht te geven aan elkaar kan men ervaren dat door alleen al samen te wandelen de eenzaamheid doorbroken kan worden. Ook de opdracht om in beweging te zijn en te blijven daagt uit tot deelname. Haal vader, moeder, oma of opa of wie dan ook op tweede pinksterdag uit zijn of haar isolement en laat ze ervaren wat wandelen, praten etc. de waarden van samen zijn en samen ondernemen voor hen kan betekenen. Laat ze genieten van de rijkdom van dit stukje natuur in het buitengebied van Rossum net buiten Oldenzaal. De wandeltocht is er ook voor mensen met dementie. In beweging blijven is een goede remedie om dementie tegen te gaan dan wel te vertragen. Oud en jong, medewerkers van de zorginstellingen, eigenlijk alle Oldenzalers worden opgeroepen deel te nemen aan deze eerste dementievriendelijke wandeling naar de voormalige tramhalte Rossum. Via de tramweg gaan we naar Boer'nbistro ‘t Peuleke waar Roelina en Gerhard ten Hove zorgdragen voor een kopje koffie of thee met krentenwegge. Na de koffiestop wandelen we terug naar de plaats van vertrek waar we rond 12.30 uur terug zullen zijn.De route is niet geschikt voor mensen met rolstoel of rollator.

Om alles in goede banen te leiden vraagt de werkgroep Nachtburgemeester u zich vooraf aan te melden en met hoeveel personen u komt. Stuur uw opgave tot deelname naar toon@brummelhuis.com. Voor nadere informatie of vragen op de dag zelf: 06 22 53 52 59

Foto en tekst:
Martin Meijerink.

Foto: Leden van de werkgroep Nachtburgemeester, Ben Wubbels en Ben Vrooijink

Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 1 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04