Afbeelding
Fotografie Gerhard Witteveen

Oldenzaal in het teken van Paltival!

Algemeen

OLDENZAAL - Op zaterdag 1 juni staat Paltival weer op het programma, een festival voor kinderen bij de Palthetuin. De organisatie heeft een goed gevuld programma dat nu is bekend gemaakt op de website.

Het festival is bedoeld voor de jeugd van 2 tot en met 8 jaar oud en draait om theater, muziek en veel activiteiten. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema "de rattenvanger van Hamelen". Activiteiten en workshops zijn verbonden aan het thema, net als de sfeervolle omgeving van het festival. Paltival is een initiatief van meerdere culturele instellingen in Oldenzaal en is speciaal gericht op de jongste jeugd. Helemaal passend bij deze doelgroep is de line-up aangepast aan de TV- en muziekhelden voor deze jeugd. Dirk Scheele zal z'n liedjes spelen en het jonge publiek kan genieten van de avonturen van Kapitein Kromspijker en zijn vrouw Sophie. Er is ook muziek van de Kidsband van Kaliber Kunstschool en optredens van Debora Ter Horst en Zuleika de Verhalenvertelster.

Workshops
Behalve dat er veel te zien is, is Paltival ook een interactief festival. Kinderen kunnen er onder andere de rattendans leren, blokfluit spelen en zich de echte rattenvanger van Hamelen wanen of het festivalterrein verkennen in de koets van Prinses Paltival. Net als elk ander festival heeft Paltival een timetable waar mensen nu al kunnen bekijken wat er wanneer te gebeuren staat. Hierin zijn de exacte tijden van de verschillende workshops te vinden, net als het schema voor de voorstellingen, verhalen en rondleidingen. Uiteraard mogen de foodtrucks met de smakelijkste lekkernijen ook niet ontbreken op dit kinderfestival.

Palthetuin
Paltival wordt op zaterdag 1 juni gehouden in de Palthetuin en begint om 12.00 uur. De activiteiten gaan die dag door tot 17.00 uur en is speciaal voor de jeugd van 2 tot en met 8 jaar. Ze mogen samen met hun ouders genieten van alles wat het festival te bieden heeft voor 5,- euro per persoon. Kaarten worden verkocht via Stadstheater de Bond, Musem het Palthe Huis, VVV Tourist info Oldenzaal en de Bibliotheek Oldenzaal. Kaarten kopen aan de kassa is ook mogelijk. Kijk voor alle informatie en de timetable op www.paltival.nl.

Afbeelding
Spreekuur autisme 4 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei gisteren
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56