Afbeelding

Gezamenlijke aanpak asbestsanering

Algemeen

OLDENZAAL - Iedere gemeente kan zelfstandig grote opgaven aanpakken, maar door krachten te bundelen kan er daadkrachtig gehandeld worden en dat tegen lagere kosten. Binnen de samenwerking van Noordoost Twente worden grote opgaven gezamenlijk opgepakt door de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

Op dit moment wordt krachten gebundeld bij het actief helpen van burgers bij het creëren van een asbestvrije gemeenten. Hiervoor is een digitaal informatiepunt geopend: het Digitaal Gemeenteloket NOT-gemeenten voor saneren van asbestdaken. Met dit informatiepunt worden inwoners geholpen om via een collectief gemakkelijk en tegen een scherpe prijs asbest te saneren. Vanaf 1 mei kunnen inwoners van de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen terecht op het Gemeenteloket Asbest via gemeenteloketasbest.nl. Bezoekers vinden hier uitgebreide informatie over asbest saneren, ze kunnen een online dakcheck doen en zich inschrijven voor het Collectief Asbest Saneren.

Collectief Asbest Saneren
Als één van de eerste regio's in Nederland zorgt de regio Noordoost Twente dat haar inwoners mee kunnen doen aan het Collectief Asbest Saneren. Geïnteresseerde eigenaren van een golfplaten dak ontvangen na inschrijving gratis en vrijblijvend een aanbod van een gekwalificeerde saneerder voor het saneren en vervangen van het dak. Collectief inkopen is voordeliger. Bovendien scheelt het inwoners veel uitzoekwerk.

Meer informatie vindt u op het Gemeenteloket Asbest: gemeenteloketasbest.nl

Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:50