<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Rust en regelmaat voor ouders

ENSCHEDE - Het is de omgekeerde wereld. Nu ouderen steeds ouder worden, willen de kinderen voor hun ouders wat zij zelf vroeger als kind ook kregen, namelijk rust en regelmaat in de veilige en vertrouwde thuisomgeving. Met de toenemende vergrijzing neemt deze behoefte alleen maar toe. Home Instead Thuisservice Enschede heeft hiervoor oplossingen beschikbaar.

"Elke week word ik wel een keer gebeld door een verontruste zoon of dochter, die zo'n op rust en regelmaat gebaseerde dienstverlening voor haar vader of moeder wil", zegt Marco Elferink, directeur van Home Instead Thuisservice Enschede. In de traditionele aanpak lukt dat niet altijd. Vaak zit de angel in de communicatie en benaderingswijze van senioren en is het geen gebrek aan deskundigheid of ervaring. "Ik zie een grote kloof tussen het zorgaanbod en de wensen die ouders en kinderen daarover hebben." Relatief kleine zaken kunnen al een grote invloed hebben op het welbevinden, zoals bijvoorbeeld het naar binnen gaan van een woning. Elferink merkt op: "Elke keer als je bij iemand over de vloer komt, dan treed je in iemands privédomein. Voor velen de meest veilige plek en voor ouderen, die minder mobiel zijn nog veel meer. Dan luistert het heel nauw hoe je dat doet en welke omgangsregels je daarbij in acht neemt. Wij zijn daar heel bewust en consequent mee bezig en trainen onze mensen daar ook goed in".

Maar er zijn meer kleine zaken te noemen die een verschil maken: een vrouwelijke klant met Alzheimer hechtte heel veel waarde aan overzichtelijke en goed ingerichte kasten. Door de vele verschillende mensen die bij haar over de vloer kwamen en de tijddruk bij de werkzaamheden, waren de linnenkasten een chaos geworden. Onze CAREGiver heeft dat toen samen met mevrouw weer keurig netjes geordend en opgeruimd, tot grote vreugde en blijdschap van mevrouw.

Wat echt bijdraagt aan rust en regelmaat zijn vaste gezichten en vaste tijdstippen waarop zorg wordt verleend. Doordat steeds dezelfde personen bij de klant over de vloer komen, leren ze iemand goed kennen, bouwen een persoonlijke band op en weten daardoor beter wat de wensen zijn en waaraan er behoefte bestaat. Daarop kan dan in de begeleiding worden ingespeeld door werkzaamheden of taken net even anders te doen, dan misschien van tevoren was afgesproken. Bij Home Instead heeft de klant bovendien een stem in de keuze van de CAREGiver die de zorg komt leveren.

Ook vaste, afgesproken tijden waarop iemand langskomt, worden als zeer rustgevend ervaren. "Je zit dan niet steeds op de klok te kijken, want er is duidelijkheid", zo zegt Elferink. "We kunnen dit doen omdat een CAREGiver niet langs verschillende adressen moet, maar zich op haar eigen klant kan richten."

Concluderend stelt Elferink: "Door onze manier van werken dragen wij als Home Instead een steentje bij aan het welbevinden van onze klanten en daarmee aan de verbetering van de ouderenzorg. Dit slaat aan en daarom zijn we ook steeds op zoek naar nieuwe CAREGivers, die deze zorg willen verlenen."

Hebt u ook de wens zo lang mogelijk thuis te blijven neem dan contact met ons op. We komen graag vrijblijvend de mogelijkheden met u bespreken. Bel 053-3030122 of mail naar info.enschede@homeinstead.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195244&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195228&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>