Afbeelding

Sam's Kledingactie in Losser

Algemeen

LOSSER - Sam's Kledingactie (Udenhout) zamelt al ruim 50 jaar kleding in voor Mensen in Nood. Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo's kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt besteed aan hulpprojecten over de hele wereld.

De inzamelingsactie in Losser van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood vindt dit voorjaar plaats op zaterdag 11 mei tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Gebruikte, maar nog bruikbare kleding en schoenen kunnen op deze dag nabij de fietsenstalling van het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk ingeleverd worden. Gevraagd wordt de spullen goed verpakt aan te leveren.

Mensen in Nood
Sam's Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in het Indonesische eiland Sulawesi.

Sulawesi
Sulawesi werd op 28 september 2018 getroffen door een zware aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben in totaal 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel van deze mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Dankwoord
Tot slot: Sam's Kledingactie dankt iedereen voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. Meer informatie over deze kledingactie vindt u op de website www.samskledingactie.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03