Afbeelding

Leven met endometriose

Algemeen

ENSCHEDE - De Endometriose Stichting en het Medisch Spectrum Twente in Enschede organiseren op woensdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De verschillende sprekers gaan in op actuele thema's rondom endometriose, waarbij de aanwezigen zelf ook vragen kunnen stellen.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst
De informatieavond op 22 mei heeft als thema 'Leven met Endometriose' en is voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose, hun partners, vaders, moeders, vrienden en alle andere belangstellenden. Verschillende sprekers zoals gynaecoloog drs. L. van Boven, gynaecoloog dr. M. Verberg en endometriosecoach drs. M. Glaubitz geven antwoorden op de vragen: Wat is endometriose? What's hot and what's new? Wie kunnen jou helpen en hoe? En wat kun je zelf? Het programma in het Medisch Spectrum Twente, Koningsplein 1, start om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Er is in het programma ook ruimte om in contact te komen met vrijwilligers van de Endometriosestichting, ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Aanmelden kan via https://endometriose.nl/agenda/. Als je al een vraag hebt voor deze avond, dan deze graag bij de aanmelding vermelden. Voor donateurs is de avond gratis, voor niet-donateurs vragen we een vrijwillige bijdrage van 4 euro.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 2 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 4 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41