Afbeelding

Boesgoal gescoord!

Algemeen

OLDENZAAL - WBO Wonen, gemeente Oldenzaal en FC Twente scoren een 'Boesgoal' Met de handtekeningen van de drie bestuurders is het rond: het convenant 'Samen scoren in Oldenzaal'.

Dick Mol, directeur van WBO Wonen, Rob Christenhusz, wethouder van gemeente Oldenzaal en Ton Heerts, voorzitter van de stichting FC Twente, scoren in de wijk ondertekenden het convenant vrijdagavond in het stadion van FC Twente. Als symbolische aftrap van de samenwerking scoorden de drie bestuurders daarna hun eerste 'Boesgoal'.

Driejarig convenant
In het convenant is afgesproken om de komende drie jaren verschillende projecten uit te voeren op het gebied van sport, gezondheid, bewonersparticipatie en woongedrag. De projecten zijn bedoeld voor mensen in Oldenzaal die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sportief noaberschap
Met verschillende projecten en met hulp van de faciliteiten en spelers van FC Twente zet de stichting FC Twente, scoren in de wijk zich in voor de samenleving. Zo geeft ze invulling aan één van haar kernwaarden: noaberschap. Met de gemeente Oldenzaal was de stichting al actief in projecten als Sportief inburgeren, FC Twente Cup en Walking Football. Gemeente Oldenzaal deed dat, omdat zij een steeds grotere rol zien voor sport in de samenleving. Ook WBO Wonen is erg enthousiast over Scoren in de wijk en wil haar huurders graag de kans bieden om mee te doen.

Duurzame effecten
Door afspraken voor langere tijd te maken in dit convenant, verwachten de betrokken partijen dat de projecten meer duurzame effecten opleveren. Jaarlijks wordt voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen afgesproken welke projecten zullen worden uitgevoerd. De stichting FC Twente, scoren in de wijk stelt een projectmedewerker beschikbaar om de projecten uit te voeren.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 12 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 13 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 13 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 15 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 15 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 16 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 16 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 16 uur geleden