Afbeelding

Regenachtig, maar de lintjesregen voelde goed!

Algemeen

OLDENZAAL - Voorafgaande aan de viering van Koningsdag vindt jaarlijks de de traditionele lintjesregen plaats. Was het op Koningsdag 2019 koud en regenachtig, de dag e voor voelde warm en goed. Acht Oldenzalers kregen vrijdagmorgen in Cultuurhuis de Hof een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Je krijgt bij deze bijzondere momenten een warm en blij gevoel, wanneer je hoort hoe Burgemeester Patrick Welman de motiveringen toelicht over de acht Oldenzalers die zich allen verdienstelijk hebben gemaakt voor de Oldenzaalse samenleving of daar buiten. Trots kunnen wij stadsgenoten zijn op deze acht gedecoreerden, die ieder voor zich, op zijn of haar manier een bijdrage hebben gegeven en zich uitzonderlijk hebben ingezet.

Decorandi
Bjorn Kuipers werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau hij was niet aanwezig, maar via een beeldverbinding werd contact gelegd en nam hij zijn onderscheiding in ontvangst. Meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal en maar liefst 139 internationale wedstrijden met drie Europese bekerfinales op zijn score lijst. In een later moment zal Bjorn de versierselen nog in ontvangst gaan nemen.
Lucy van Sark-Schasfoort werd volledig verrast toen ze naar voren werd geroepen uit haar zangkoor Triple One dat een muzikale bijdrage leverde bij deze viering. Ze stond nog de koffie in te schenken en had geen flauw benul wat haar overkwam.
Diane Smellink-Kienhorst. Ze gaf en geeft al jarenlang haar bijdragen aan dit soort feestelijke activiteiten als lid van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen.
Dick Bosma, de preses van Unicef Twente, secretaris van de Wereldwinkel en chauffeur voor Zorgfederatie Oldenzaal zijn enkele van zijn vele vrijwilligers activiteiten.
De A.N.B.O. ouderenbond, Zorgfederatie Oldenzaal, en bijdragen leveren aan de Stichting Armoedebestrijding Oldenzaal zijn enkele van de vele vrijwilligers werken die er toe hebben bijgedragen dat Jet Slinger-De Graaf door onze koning Willem Alexander werd onderscheiden.
Rene Vehof werd onderscheiden voor zijn vele vrijwilligerswerk, met de jarenlange taak die hij als mantelzorger op zich had genomen.
Kansrijk Berghuizen kan trots zijn en blijven, op Wim Olde Kalter, zijn vele functies binnen FC Berghuizen, de Midvastenloop, de carnavalsvereniging De Spanvóggel en zijn veertig jaar werkzaam zijn geweest in het onderwijs en directeur van basisschool De Bongerd sieren deze man die ook zijn verdiensten heeft bij de geloofsgemeenschap de Mariakerk in Berghuizen.
Wie praat over de Stichting De Werkwijzer en het project van de stationsrestauratie noemt zijn naam. Maar er is meer, de stichting Stolpersteine is ook zeer ingenomen met de vrijwillige activiteiten van Ruurd Faber.

Je raakt vervuld over wat mensen voor medemensen kunnen en willen betekenen. Hier wordt je blij van, wanneer dit expliciet wordt uitgesproken door onze burgemeester Patrick Welman. De ondersteuners voor deze voordracht verdienen mede complimenten, dat zegt, oog en oor hebben voor die ander. Wie Oldenzaal en zijn inwoners en daarbuiten een warm hart toedragen en hier op onopvallende wijze bijdragen leveren, die verdienen het om te worden onderscheiden.

Het verheugt ons Oldenzalers en mede de redactie van Hart van Oldenzaal dat het onze Koning heeft behaagt u te onderscheiden. Gefeliciteerd u allen, het voelde goed en warm om dit alles over jullie te mogen horen.

Foto: Burgemeester Patrick Welman trots op zijn stadsgenoten

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 16 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26