Shutterstock
Shutterstock

Hoe ziet sportcentrum Vondersweijde er straks uit?

Algemeen

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft een belangrijke stap gezet voor de realisatie van het vernieuwde sportcomplex Vondersweijde. De opdracht voor het ontwerpen van de revitalisatie is gegund aan AGS Architects.

Er moet nog veel werk verricht worden voor de burgemeester uiteindelijk een lintje door kan knippen voor heropening. De ontwerpfase op zich zal zeker enkele maanden in beslag nemen. Het ontwerpteam gaat een voorlopig ontwerp uitwerken, wat tot stand komt met grote betrokkenheid van alle gebruikers. De afgelopen tijd werd het gebruikerspanel al actief betrokken bij de toekomstplannen voor Vondersweijde.

Het team
AGS Architects was de winnende partij bij de Europese aanbesteding die de gemeente uitschreef. In totaal deden drie partijen een inschrijving. AGS won de opgave, doordat zij naast de visie voor een ontwerp ook al actief meedenken over de toekomstige exploitatie. Een mooi totaalplaatje dus. Het team bestaat naast een architect ook uit technisch adviseurs van Lievense die zich buigen over de constructie van het pand, DWA voor de zwembadinstallaties en DGMR voor bouwfysica en brandveiligheid. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een opdracht van deze omvang en complexiteit. Dit specifieke team werkte al met meer projecten samen bij elkaar, waardoor de gemeente dus kiest voor een ervaren partij.

Toekomstbestendig
Het uiteindelijke sportcomplex moet een duurzaam en toekomstbestendig geheel zijn. Het is geen totale nieuwbouw; bestaande structuren worden wel aangepast, het gebouw krijgt een complete facelift en vrijwel ieder aspect krijgt onderhoud en verduurzaming. Het is geen geheim dat Vondersweijde dit ook sterk kan gebruiken; de faciliteiten waren aan verval onderhevig en de kosten stegen alsmaar door. De afgelopen jaren werd gekeken naar diverse scenario's, waarbij ook sloop en totale nieuwbouw overwogen werd. Het bad is in beheer van de gemeente; het overdragen van exploitatie aan een commerciële partij bleek onhaalbaar aangezien er gezien de staat grote investeringen nodig zijn.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 3 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49