Afbeelding

Het bruisende nachtleven in de Boeskoolstad

Algemeen

Oldenzaal heeft zijn nieuwe burgervader, Patrick Welman. De eerste maand dat ik hem nu volg zie ik dat hij zich betrokken voelt bij het wel en wee in onze Boeskoolstad.

Het bezoek aan hoogbejaarde Oldenzalers. Nieuwjaarwensen brengen bij de bewoners van onze zorghuizen. Het voelde voor mij als de berg die naar Mozes komt, en niet andersom. Het sportgala en de eerste carnavalsactiviteiten heeft hij ook al goed doorstaan.

Een drukke periode breekt nu aan rond het carnavalsgebeuren, maar daar wordt hij ter zijde gestaan door onze Stadsprins Niels Seinen en Sik Ronald Reudink. De seinen op greun, dat geeft een veilig gevoel, zeker in de nachtelijke uren wanneer het volk host en klost door de binnenstad en het buitengebied.

De burgervader moet, wil hij zijn dagelijkse werkzaamheden fris en fruitig blijven uitvoeren, zijn nachtrust nemen. Maar wat gebeurt er als de burgervader slaapt? Rotterdam, Enschede en Hengelo hebben een nachtburgemeester. Oldenzaal nog niet. Een aantal Oldenzalers hebben het initiatief genomen om een nachtburgemeester te doen aanstellen. Niet gekozen maar aangewezen door de initiatiefnemers. Waarbij de meetlat is geweest de profielschets van de nachtburgemeester, aangereikt door de Partij voor Cultuur.

Dus is men in actie gekomen en zie, hij is gevonden. Iemand die zich bemoeit met het Oldenzaalse nachtleven. De eerste Oldenzaalse nachtburgemeester, die twee jaar lang als taak heeft het nachtleven in Oldenzaal te promoten in positiever zin! Iemand die baanbrekend werk gaat verzetten als het gaat om het verbeteren van het uitgaansleven in Oldenzaal. Immers Oldenzaal wil bruisen dus gaat het bruisen! Aandacht geven samen met de Oldenzaalse jongeren en bereiken dat ze een eigen onderkomen vinden in een alcoholvrij disco, eigen gekozen films kunnen kijken in het Oldenzaalse Filmhuis en zich betrokken gaan voelen bij het vernieuwen en aandacht geven aan de rijke Oldenzaalse historie en cultuur.

Vrijdagavond 29 maart, op koopavond, 's avonds om 20.30 uur, wanneer onze stadsbeiaard Hielke zijn klanken laat gaan over de Oldenzaalse binnenstad zal hij aan u worden gepresenteerd. Hij heeft de toezegging gedaan, dat hij verbanden wil leggen in de stad, verbindingen tot stand wil brengen en laten zien wat het nachtleven doet in onze Boeskoolstad.

KaatjeKnip februari 2019

Reacties:
Knipkaatje@gmail.com

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12