Afbeelding

Zeer geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomsten in Oldenzaal!

Algemeen

OLDENZAAL - Burgemeester en wethouders van Oldenzaal waren al in een mooie collage van cartoonist Eddy Loohuis geportretteerd met als bijschrift: Het loopt al op rolletjes. En dat het op rolletjes loopt dat werd afgelopen week nog eens duidelijk bewezen door het college van burgemeester en wethouders, en de leden van de Oldenzaalse gemeenteraad.

Ze waren naar drie van de Oldenzaalse verzorgingshuizen gekomen om de nieuwjaarswensen te komen brengen bij de bewoners, de vrijwilligers en personeel van de Mariahof, de Scholtenhof en Gereia. De bewoners hadden al genoten van de oergezellige kerstdagen en een mooie jaarwisseling, met dank aan grote inzet van de vrijwilligers.

Gezellig
Wanneer Mozes niet meer naar de berg kan komen, dan komt de berg naar Mozes toe. En deze uitspraak was/is dan ook volledig van toepassing. De start was in de Mariahof waar een sfeer heerste van een familiefeestje. Burgervader Patrick Welman werd in de Mariahof door een bewoner er op gewezen dat hij zonder ambtsketen was gekomen, maar dezelfde persoon merkte ook op: "ik ken u al van uit de krant". Reden dus om de ambtsketen alsnog op te halen en wél te dragen bij de andere twee bezoeken de Scholtenhof en Gereia.

Genieten
Het college en de raadsleden deden er alles aan om de nieuwjaarsrolletjes te vullen met slagroom, maar dat ging niet overal even gemakkelijk. Maar de sfeer was ontspannen en de bewoners, maar ook de vrijwilligers en de bezoekers genoten van dit samen zijn. Gelet op de positieve opmerkingen die ik heb gehoord. Geschikt dus voor herhaling! Ja de Carnavalstijd nadert!

Foto en tekst Martin Meijerink

Foto: Burgervader Patrick Welman, jong en veerkrachtig door de knieën om op ooghoogte te praten met de bewoners van woonzorgcomplex Gereia.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 21 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 21 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 21 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 23 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker gisteren
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor gisteren
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg gisteren
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out gisteren