Afbeelding

Sportief Oldenzaal in de schijnwerpers

Algemeen

OLDENZAAL - Sport is een belangrijke verbindende factor in de Nederlandse samenleving. Samen werken aan twee doelen: sportief succes op de velden en natuurlijk een belangrijk stuk gezelligheid. Vorige week vrijdag eerder de gemeente Oldenzaal de lokale sportkampioenen op het jaarlijkse gala.

Het was voor Burgemeester Patrick Welman de eerste keer dat hij het sportgala 2018 kwam openen en bijwonen. Zijn bekentenis dat hij niet zo sportief is ingesteld deed geen enkele afbreuk aan de uitvoering van het Oldenzaalse Sportgala. Zaal Rouwhorst was afgelopen vrijdag volle bak met vele sporters en sportievelingen die in Oldenzaal en ver daar buiten hun prestaties hebben getoond. Dat er zoveel takken van sport in Oldenzaal worden bedreven heeft mij verrast, er was zelfs een sport bij - kettlebell - waar ik nog nooit van had gehoord. Het onderstreept dan ook dat Oldenzaal een sportieve gemeente is met sporters die scoren op nationaal en internationaal niveau. Maar ook de vele vrijwilligers waar Oldenzaal zo trots op kan zijn werden genoemd en geroemd. Prijzen waren er voor de sportploeg, de sportvrouw, de sportman en de aanmoediging prijs voor de jeugd.

In de prijzen
Turnster Alette Tijhuis, profvoetballer Tim Breukers en het rugbyteam de Harlequins kunnen zich respectievelijk sportvrouw,sportman en sportploeg van het jaar 2018 noemen. Het aantal prijzen neemt met de jaren toe, maar heel bijzonder is de persprijs die jaarlijks wordt uitgereikt en wel dit jaar aan een vrouw die op sportief en sociaal gebied bijzonder betrokken is bij het Oldenzaalse sport gebeuren en dat haar dan ook alle lof mag worden toe geworpen. Marijke Egbers voorzitter van de stichting Sport Support en het Oldenzaalse Vrije tijds Volleybal als ook bij de organisatie Klas op Wielen en van de Walk of Fame voor de winnaars van een olympische en paralympische medaille ontving de persprijs uit handen van Mandy de Jong, chef redactie TC Tubantia.

Foto en tekst Martin Meijerink.
Op de foto's: Tim Breukers voetballer en aanvoerder Heracles Almelo sportman 2018. Andere foto's: Marijke Egbers neemt de persprijs 2018 in ontvangst.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 19 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26