Afbeelding

Recensie: Breek in De Bond

Algemeen

OLDENZAAL - Zaterdag 15 december was de theatervoorstelling Breek in het stadstheater De Bond. De voorstelling van Nathalie Baartman was volledig uitverkocht.

Niet zo verwonderlijk als je vroegtijdig weet dat onze regionale en uit Borne afkomstige cabaretière haar try-out komt presenteren. Ik heb meerdere voorstellingen van haar bijgewoond, maar te constateren valt dat ze steeds hoger klimt qua kwaliteit en inhoud op de cabaret-ladder. Kwetsbaarheid, stress met het uiterste en het uitbreken van psychische stoornissen, kunnen je zo ver brengen dat je bij de varkens in de drek belandt en daar je heil denkt te vinden. Stoornissen die altijd al aanwezig waren en die je hebt meegedragen werden hier en daar zichtbaar en voelbaar en kwamen aan het licht. Het stressmodel wat al in je zit, met de daarbij komende omgevingsfactoren werden bespiegeld en gelardeerd opgediend zo hebben de toehoorders ervaren. Hoe gek en hilarisch het leven voor een ieder ook kan zijn.

Uitdagend
Hier en daar op het randje van schizofrene neigingen. Want wie kruipt er nu in zijn blote kont bij de varkens in de drek. Nathalie legde voor velen de eigen persoonlijke eigenaardigheden bloot, en dat bood ze aan ter overdenking. De over-stimulerende sociale omgeving, de stressende levensgebeurtenissen en ervaringen kwamen voorbij. Maar ook effectieve probleemoplossingen werden aangeboden. Simpel: til maar een stoeptegel op en wroet met handen in de pissebedden. Ik kon na afloop nog niet de keuze maken, wel of niet afstand te doen van de familie app, maar wie weet! Ik heb veel van haar eerdere voorstelling gezien en gehoord, maar deze overtreft de anderen. De weg naar Carré ligt open, en misschien mag ik dan mee.

Foto en tekst
Martin Meijerink.

Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:50