Afbeelding

Oud-leerling TCC promoveert aan Radboud UMC

Algemeen

OLDENZAAL - Marlène Hekman, geboren te Oldenzaal, is op 7 december 2018 gepromoveerd tot doctor op haar proefschrift "Tumor-targeted imaging".

In het proefschrift worden verschillende toepassingen van radioactief en/of fluorescent gelabelde antilichamen onderzocht met als doel om beeldvorming met tumor targeted tracers te implementeren in de kliniek. Het onderzoek en de technieken moeten bijdragen aan een verbeterde behandeling van patiënten met kanker.

School en studie
Zij doorliep het Gymnasium aan het Twents Carmel College in Oldenzaal en verhuisde in 2006 voor haar opleiding geneeskunde naar Groningen. In 2012 verbleef zij drie maanden in San Carlos in Nicaragua voor haar stage sociale geneeskunde. Haar interesse voor de urologie is ontstaan tijdens het lopen van de coschappen in het MST, vanwege de grote diversiteit van het specialisme. In 2013 behaalde ze haar masterdiploma cum laude en ging gedurende tien maanden aan de slag als arts-assistent urologie in het MST te Enschede.

Onderzoek
In 2014 begon zij in het Radboudumc aan haar promotieonderzoek, een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie & Nucleaire geneeskunde en Urologie. Onder leiding van prof. dr. P.F.A. Mulders, prof. dr. O.C. Boerman, dr. E. Oosterwijk en dr. M. Rijpkema had zij als doel om tumor-targeted dual-modality imaging met dual-labeled girentuximab bij patiënten met een heldercellig niercelcarcinoom naar de kliniek te brengen. Vanwege de succesvolle klinische translatie, werd haar onderzoek tevens uitgebreid naar dual-modality imaging in andere tumor typen, waarbij Marlène het preklinische werk uitvoerde en wat geleid heeft tot het opzetten van meerdere klinische studies.

Prijzen
Tijdens haar onderzoek werden vele internationale congressen (o.a. de EAU, EANM en SNM) bezocht en won zij verschillende prijzen in binnen- en buitenland, zoals de Vlietstraprijs voor beste presentatie op de vergadering van de Nederlandse vereniging voor urologie. In juli 2017 begon zij aan de specialisatie tot uroloog.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 15 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26