Afbeelding

Vorst Marnick zwaait dit jaar de scepter bij de Martini Kerlkes

Algemeen

LOSSER – Marnick Boll is de nieuwe Vorst van de Martini Kerlkes. Hij presenteerde zich afgelopen zaterdag tijdens het traditionele Vorstenbal en is de tweeënvijftigste hoogheid van de vereniging.

In een bomvolle en oergezellige zaal van residentie Grand Café – Restaurant Smit koos hij Bob Droste en Thies Kuipers tot zijn adjudanten. Het kersverse trio leidt onder het motto: Hej barman! Hejt bier koald an de tap, disse dree bint op stap!! het komende seizoen de polonaise bij de Martini Kerlkes.

Gepast afscheid
De Technische Commissie zorgde met verschillende optreden voor een gepast afscheid van ex-Vorst Olav en zijn adjudanten Bob en Niels. Natuurlijk moesten zij passend bedankt worden voor hun inzet om het jaarlijkse carnaval tot een succes te maken. Nadat de ex-Vorst was afgevoerd werd het tijd om de nieuwe Vorst te presenteren. Deze werd om klokslag 22:11 uur dan ook met een daverend applaus welkom geheten. De avond stond verder onder muzikale begeleiding van DJ Patrick en natuurlijk ook de hofkapel "De Anklojers". Tevens presenteerden de Mini en de grote Martini Wichter hun nieuwste dansen aan de Vorst en adjudanten en het grote publiek.

Druk seizoen
De Losserse carnavalsvereniging zal ook dit seizoen weer aan de optochten van Losser, Oldenzaal en het Duitse Münster deelnemen. Met prachtige praalwagens en een geweldige loopgroep is een ding zeker: 'Met de Martini-beat, gaat carnaval Losser.'? Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de loods van de Martini Kerlkes aan de Pol 42 in Losser.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 20 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 20 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 21 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 23 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 23 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 23 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 23 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 23 uur geleden