Afbeelding

Hardloopclinics AV Iphitos

Algemeen

LOSSER - Atletiekvereniging Iphitos organiseert in januari 2019 voor het 10e achtereenvolgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Naast de clinic voor de 5 en 10 kilometer wordt dit jaar ook de 1/2 marathon-clinic aangeboden.

Beginnende hardlopers kunnen starten met de 5 of 10 kilometer. Deelname aan de 1/2 marathon clinic is mogelijk voor ervaren hardlopers die reeds 10-12 km kunnen hardlopen en graag met een trainer/coach in groepsverband richting Enschede Marathon willen trainen op 14 april 2019.

Clinics
Hardlopen bij Iphitos is een laagdrempelig, gezellig, sociaal en past bij een gezonde leefstijl. Tevens is het een ideale sport voor iedereen die onder deskundige leiding wil werken aan een goede basisconditie. De clinics starten volgend jaar op zaterdag 5 januari 2019 en eindigen begin april. Iphitos biedt deelnemers trainingsmogelijkheden op de zaterdagochtend en op doordeweekse avonden tijdens reguliere clubtrainingen. De trainingen op de zaterdagochtend starten om 9.00 uur vanaf het nieuwe clubgebouw bij de accommodatie aan het Nilantspad in Losser. De beginnende atleten/atletes worden tijdens de trainingen begeleid door gecertificeerde hardlooptrainers, waarbij veel belangrijke aspecten van het hardlopen aan de orde komen. Veel aandacht zal worden gegeven aan coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en blessurepreventie, waarbij inhoudelijk de trainingen worden aangepast aan het niveau van de lopers. De doelstelling is om een afstand van 5 of 10 kilometer goed en plezierig te kunnen volbrengen in het voorjaar van 2019. Met de 1/2 marathon lopers wordt getraind richting de Enschede Marathon op 14 april.

Informatie
Kijk voor meer informatie op de website van AV Iphitos of neem contact op met Peter Beernink door te bellen naar 053-5388366. Aanmelden voor deze clinic kan via het mailadres clinic@av-iphitos.nl. In totaal kunnen er circa 40 beginnende hardlopers deelnemen.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 6 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 9 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41