Afbeelding

Boeskool Beachgames pakken uit met vierde sport op het zand tijdens Boeskool is Lös

Algemeen

OLDENZAAL – De Jähnig + Ter Braak Boeskool Beachgames zijn al 23 jaar een vast onderdeel tijdens de Boeskool is Lös. Dit jaar breidt het toernooi uit met een vierde sport op het gelegenheidsstrand op de Ganzenmarkt in Oldenzaal; "Touwtrekken @ the Beach…" is de nieuwe publiekstrekker!

Jarenlang stonden de Beachgames enkel in het teken van beachvolleybal. Op diverse niveau's werd er drie dagen lang gevolleybald op de Ganzenmarkt tijdens de Boeskool is Lös. In de loop der jaren werd het evenement tot een omni-evenement waarbij ook Footvolley en Beachtennis op de programmering kwamen te staan.

Nieuwe sport
Dit jaar pakt de organisatie uit met een nieuwe sport op het pop-up strand; touwtrekken. Joost Snellink, organisator van de Beachgames: "Door het toevoegen van deze nieuwe categorie willen we de doelgroep van de Beachgames verbreden. Met Touwtrekken @ the Beach… richten we ons niet alléén meer op sporters, we hebben nu ook ruimte voor vriendengroepen, carnavalsverenigingen, bedrijven, serviceclubs en piratenteams! Dit onderdeel moet in de komende jaren uitgroeien tot de grootste vrijdagmiddagborrel van de Boeskool is Lös. Het recreatieve karakter van de Beachgames past perfect bij een sport als touwtrekken, dat ook uitstekend op recreatief niveau kan worden beoefend. Gezelligheid staat áltijd voorop tijdens de Beachgames. Niet voor niets kleden we het touwtrekken in met muziek, hapjes & natuurlijk drankjes" vervolgt Snellink.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich inschrijven in teams van minimaal zes personen. Ieder team neemt het op één avond op tegen diverse andere teams. Tussen de wedstrijden door is er uitgebreid ruimte om te borrelen én te netwerken, terwijl de piratenmuziek op de achtergrond speelt. Touwtrekken @ the Beach… vindt plaats op vrijdag 24 augustus van 17:30u tot 21:00u. Inschrijven is mogelijk tot 12 augustus aanstaande via www.boeskoolbeachgames.nl/inschrijven. De Jähnig + Ter Braak Boeskool Beachgames zijn al 23 jaar een vast onderdeel van de Boeskool is Lös. Op de Ganzenmarkt in Oldenzaal zal van 22 augustus t/m 25 augustus het grootste beachsporttoernooi van Twente plaatsvinden. Beachvolleybal, Footvolley, Beachtennis én nu dus Touwtrekken @ the Beach… zijn vaste onderdelen tijdens het toernooi. Op donderdagmiddag zijn er diverse clinics voor de Oldenzaalse jeugd. Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.boeskoolbeachgames.nl" www.boeskoolbeachgames.nl

Afbeelding
Spreekuur autisme 58 minuten geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 20 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 23 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56