Shutterstock
Shutterstock

Project Nette Toilette van start

Algemeen

OLDENZAAL - Opluchting voor het winkelend publiek in de binnenstad van Oldenzaal. Sinds afgelopen donderdag kunnen mensen met hoge nood terecht bij acht bedrijven om gratis gebruik te maken van het toilet.

De aftrap van het project Nette Toilette wordt gegeven door wethouder Alida Renkema. Zij overhandigt samen met Frans Sanders, directeur Oldenzaal Promotie, en Krystle Hemken, accountmanager binnenstad, symbolisch de deursticker aan Grand Café De Dominee. Het is het winkelend publiek al langer een doorn in het hoog: bij hoge nood zijn er weinig beschikbare toiletten in de binnenstad. Aangezien er door de toenemende vergrijzing steeds meer mensen zijn met medische problemen waardoor zij regelmatig naar het toilet moeten is dit een steeds groter probleem. Aanleiding voor de gemeente Oldenzaal en Oldenzaal Promotie om de handen ineen te slaan. Uit deze samenwerking is het project Nette Toilette ontstaan, een initiatief om deelnemende bedrijven kosteloos hun toiletten beschikbaar te stellen.

Acht bedrijven doen mee
Het project wordt in eerste instantie op kleine schaal aangevlogen. Acht bedrijven doen op dit moment mee. Dit zijn Ter Stege, Grand Café De Dominee, Tapperij Karel de Groote, Grand Café Markant, Eetcafé Ome Hans, Tante Annie's, Blond en de gemeente Oldenzaal. De deelnemende bedrijven zijn voor bezoekers aan Oldenzaal, de Glimlach van Twente, herkenbaar aan een felroze deursticker. Met deze sticker geven de deelnemers aan dat zij hun toiletten kosteloos beschikbaar stellen. Daarnaast worden de gratis toegankelijke toiletten van de betreffende bedrijven aan de winkelplattegrond van Oldenzaal Promotie toegevoegd. Na een jaar wordt het project geëvalueerd en wordt er gekeken waar verbeteringen mogelijk of nodig zijn.

Noodzaak én promotie
Het openstellen van de toiletten bij bedrijven is niet alleen ingegeven door het kleine aantal toiletten in de binnenstad, maar ook als een stukje extra promotie. Stadscentra proberen op veel manieren te concurreren met elkaar én met de internetwinkel. Een centrum met voldoende faciliteiten is een stuk aantrekkelijker.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 6 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 6 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 6 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 8 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 9 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 9 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 9 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 9 uur geleden