Afbeelding

Kunstcafé Oldenzaal geopend met tekenen convenant

Algemeen

OLDENZAAL - Kunstcafé Oldenzaal werd op 11 juli feestelijk gelanceerd met het ondertekenen van een convenant tussen de verschillende partners die dit initiatief mogelijk maken. Het samenwerkingsverband bestaat uit Kaliver Kunstenschool, Zorggroep Sint Maarten, Cultuurmakelaar Oldenzaal, Welzijnsorganisatie Impuls, Gemeente Oldenzaal en Zorgfederatie Oldenzaal.

Het samenwerkingsverband ziet het belang van kunst voor de gehele maatschappij. Kunst verbindt mensen in verschillende maatschappelijke sectoren en verrijkt het leven van mensen door ze een mogelijkheid te geven zich uit te drukken en hun identiteit te articuleren. Dit was de reden om Kunstcafé Oldenzaal te ontwikkelen met een programma voor zelfontplooiing, meedoen in de samenleving en voorkoming van eenzaamheid. Speciale aandacht gaat dan ook uit naar de doelgroep ouderen die steeds vaker te maken krijgen met eenzaamheid.

Uitoefenen van kunst
Onder kunst vallen onder andere muziek, toneel, schilderkunst, theater maar ook het bezoeken van musea. In heel Nederland doet zo'n 40% van de bevolking mee aan het uitvoeren van kunst in een van deze sectoren. Zowel de jeugd als volwassenen houden zich graag bezig met kunst en profiteert van de positieve effecten die dit heeft. De uitvoering van het kunstcafé zal binnenkort van start gaan en loopt vooralsnog tot en met 2019.

Convenant getekend
Op 11 juli werd het convenant voor deze bijzondere samenwerking getekend door de betrokken partijen en onder toeziend oog van enthousiaste bezoekers. Dit was het startschot voor het Kunstcafé Oldenzaal en het komende programma voor de inwoners van Oldenzaal. Wethouder Alida Renkema tekende het convenant namens de Gemeente Oldenzaal. Het Kunstcafé Oldenzaal word mede mogelijk gemaakt door het fonds Sluytermans van Loo.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 12 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 14 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41