Afbeelding

Haaksbergenaars bundelen krachten voor Roemenië

Algemeen

HENGELO - Stichting kleine kracht uit Hengelo verzorgt jaarlijks meerdere transporten naar Roemeens-Moldavië, een regio in het Noord-Oosten van Roemenië waar men soms onder erbarmelijke omstandigheden leeft. Haaksbergenaars Johan Lammers en Johan Rupert zetten zich hier al jaren voor in. Elke maandagavond houdt de stichting inzameling van goederen in Hengelo.

Al jaren zetten Haaksbergenaars Johan Lammers en Johan Rupert zich in om de allerarmsten in de Roemeense regio te helpen. Dit doen zij via de stichting Kleine kracht. In het Noord-Oosten van Roemenië leven velen nog in primitieve omstandigheden en dus heeft Stichting Kleine Kracht uit Hengelo er haar missie van gemaakt om deze mensen te voorzien van elementaire noodhulp. Stichting Kleine Kracht ondersteunt daarnaast ook verschillende ziekenhuizen en scholen in de regio en richt zich daarnaast op verschillende projecten als de bouw van een opvanghuis voor kansarme kinderen. Ook stelt de stichting voedselpakketten samen die naar arme gezinnen in de regio gaan. De stichting wordt mogelijk gemaakt door een team van medewerkers en een groot aantal vrijwilligers. Ook kan men rekenen op een betrouwbaar Roemeens team die de stichting op vele gebieden ondersteunt. Johan Lammers en en Johan Rupert uit Haaksbergen en hun vrouwen zetten zich al jaren in voor de armsten in de regio en hebben deze ook zelf bezocht. Johan Lammers is van oudsher kruidenier en houdt zich dan ook veelal bezig met levensmiddelenpakketten. Levensmiddelen zijn in de Roemeense regio relatief duur en de gezinnen daar kunnen de pakketten dan ook goed gebruiken. Voor verpakking van de voedselpakketten wordt de stichting gesponsord door Dijkstra Plastics BV uit Haaksbergen die hen emmers levert waarin de voedingswaren uitstekend behouden blijven.

Wekelijkse inzameling
Iedere maandagavond van 19:15 tot 20:00 worden er elementaire goederen ingezameld bij het inzamelpunt aan de Onyxstraat in Hengelo. Op haar site Kleinekracht.com vermeldt de stichting ook een selectie van goederen die zij met name goed kunnen gebruiken. Het gaat hierbij onder andere om schone kleding en nieuw ondergoed, klein speelgoed, linnengoed en incontinentiemateriaal. Op deze avond is eenieder welkom om goederen te komen te brengen. Voor meer informatie: www.kleinekracht.com.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 27 minuten geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 8 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03