Afbeelding

Gastronomisch festival in vakantiesfeer

Algemeen

OLDENZAAL - Plein de Passion biedt inwoners van Oldenzaal en omgeving een bijzonder gastronomisch festival tijdens het laatste weekend van juni, waarbij gerechten en wijnen perfect op elkaar zijn afgestemd. Een uitje dat altijd letterlijk en figuurlijk goed in de smaak valt bij de bourgondische Oldenzalers. Op 29, 30 juni en 1 juli is het St. Plechelmusplein dan ook dé plek om elkaar in een relaxte sfeer te ontmoeten en het vakantiegevoel in eigen land te vieren.

Samen met horecabedrijven zorgen initiatiefnemers Jan Huiskes van Bistro Puur en Patrick Hagen van Vindom Wine Bar (Stichting Plein de Passion) voor spijs, wijn en een Bourgondische sfeer. Jan Huiskes: "Het plein richten we in met pagodetenten, stijlvol gedekte tafels, sfeerverlichting en lekker relaxte muziek. Wat ons festival speciaal maakt, is dat we bij elk gerecht een bijpassende wijn serveren. Daarbij komt de kennis van Elhorst Wijnen goed van pas. Met zijn uitgebreide netwerk in wijnhuizen zorgt hij ervoor dat elke horecadeelnemer wordt bijgestaan door een eigen wijnspecialist."

Voordelige arrangementen
Uitsluitend in de voorverkoop zijn voordelige arrangement te boeken, waarbij men kan kiezen voor een bepaald aantal gerechten met bijpassende proefglaasjes. Ook is het mogelijk om vooraf een plaats aan een tafel te reserveren en zo het event samen met vrienden, buren of collega's te beleven. Een gastvrouw of -heer verzorgt dan de hapjes en de drankjes. Naast de arrangementen kan men tijdens het festival de gerechten en dranken natuurlijk ook los afrekenen met munten. Meer informatie hierover is te vinden op www.pleindepassion.nl.

Bij de basiliek
Dit is het tweede jaar dat Plein de Passion plaatsvindt. Na het succes van vorig jaar besloten initiatiefnemers Jan Huiskes en Patrick Hagen het evenement te herhalen. Dit jaar echter iets eerder in het jaar, eind juni. Eveneens nieuw dit jaar is de opstelling. Deze keer worden de tenten van de deelnemers in een cirkel opgesteld aan de zuidzijde van de Plechelmusbasiliek. De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang. Het laatste nieuws wordt gedeeld via de social media.

Cultuurliefhebbers in de brede zin wisten zich goed te vermaken. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Literair café verrijkt het culturele en sociale leven van Oldenzaal 8 minuten geleden
Het team van Kv Java met de overall overwinningsbokaal. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Weer sterk deelnemersveld bij het Hulsbeek Klootschiettoernooi 2024 56 minuten geleden
Afbeelding
Activiteiten voor de Autismeweek 1 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 1 uur geleden
De graven krijgen jaarlijks een schoonmaakbeurt in de aanloop naar de herdenking. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Schoonmaakbeurt voor oorlogsgraven zaterdag 2 uur geleden
Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 22 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57