Startbijeenkomst verfraaiing winkelhart

Algemeen

BORNE - Sinds 2009 wordt gewerkt aan het project Centrum Borne. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren werkt de gemeente aan de verfraaiing van het dorpscentrum.

Dit najaar is het winkelhart aan de beurt. De plannen worden donderdag 28 juni gepresenteerd in het Kulturhus. Vastgoedeigenaren Prudentia Vastgoed en Astij Investments trekken gezamenlijk op om hun winkelpanden in het gebied Bakkersteeg, Nijstad, en Nieuwe Markt op te knappen. Van zo'n 30 winkelpanden wordt de gevel vernieuwd. Een initiatief dat de gemeente van harte ondersteunt. Aansluitend aan het opknappen van de panden, wordt door de gemeente de openbare ruimte van het winkelhart opnieuw ingericht.

Bijeenkomst
De plannen worden donderdag 28 juni in de theaterzaal van Kulturhus De Bijenkorf gedeeld met de ondernemers en inwoners van het betreffende gebied. Om 19.00 uur zal wethouder Michel Kotteman de avond openen. Vervolgens presenteren Prudentia Vastgoed en Astij Investments kort de hoofdlijnen van de plannen voor de aanpassing van het gevelbeeld. Daarna is er voor iedereen de gelegenheid om de tekeningen van de gevels en van de openbare ruimte te bekijken. Medewerkers van Prudentia Vastgoed, Astij Investments en de gemeente Borne zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Overige gei¨nteresseerden zijn van harte welkom. Startbijeenkomst De bijeenkomst op 28 juni geldt als een 'startbijeenkomst' voor de verfraaiing van het winkelhart in Borne. Na de bijeenkomst worden de betrokkenen persoonlijk gei¨nformeerd over onder andere de planning van de werkzaamheden. Het streven is dat alle winkels gedurende de werkzaamheden goed bereikbaar blijven, zodat eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01