Afbeelding

Laat uw huisdier chippen

Algemeen

HENGELO - Tijdens Juni Chipmaand staat de Dierenbescherming op vier locaties in Twente klaar om te controleren of honden en katten gechipt zijn en goed geregistreerd staan. Hiermee haakt de Dierenbescherming in op de Juni Chipmaand-actie van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG).

"Chip je dier en zorg voor een goede registratie!" is de belangrijkste boodschap van deze actie. Dieren zonder chip kunnen ter plekke worden gechipt door een dierenarts voor 15 euro. Mensen kunnen met hun hond of kat op vier locaties terecht om gratis door dierenambulance-medewerkers van de Dierenbescherming te laten checken of hun huisdier gechipt is en goed geregistreerd staat. Is er geen chip, dan kan het dier ter plekke worden gechipt. Is er wel een chip maar klopt de registratie niet, dan kunnen de medewerkers van de Dierenbescherming helpen om de gegevens aan te passen.

Chipactie
Dinsdag 26 juni is er een chipactie van 14.00 tot 16.00 uur in Hengelo; vrijwilligers van de dierenambulance Twente voeren chipcontroles uit in het dierenopvangcentrum aan de Zilverstraat 30.

Chippen vóór vakantie
Sinds 2013 is in Nederland het chippen en registreren van honden verplicht. Hoewel niet verplicht, is het voor katten net zo belangrijk. Kattenbezitters, die hun dier nog niet hebben laten chippen, worden dringend geadviseerd dit nog vóór de vakantie te regelen. Want juist in de vakantieperiode raken veel huisdieren zoek. Een dier dat gechipt is én bij een databank juist geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden.? Mensen die hun dier wel gechipt hebben doen er goed aan te checken of de gegevens die in de databank geregistreerd staan nog correct zijn en welke gegevens op openbaar mogen staan. Dit kan thuis op de computer, of op één van de vier bovengenoemde locaties met hulp van medewerkers van de Dierenbescherming. Honden- en katteneigenaren kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun woonplaats en telefoonnummer zichtbaar te laten zijn als iemand het chipnummer van het dier invoert. De vinder van het dier kan dan direct contact opnemen met de eigenaar. Kijk op www.chipjedier.nl voor meer informatie over het chippen en registreren van een dier.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01