Afbeelding

Hengeloër naar EK heren softbal

Algemeen

HENGELO - De herensoftballer Martijn Guillot uit Hengelo neemt van 25 tot en met 30 juni deel aan de Europese Kampioenschappen Men's Fastpitch softbal.

Het Nederlands Koninkrijksteam, waar hij deel van uitmaakt, gaat daar op jacht naar de 1e Europese titel herensoftbal sinds 2003.?Driemaal eerder won Nederland het Europees kampioenschap. Behalve in 2003 werden ook de eerste twee edities gewonnen in 1993 en 1995. Hierna volgden bovendien nog drie tweede en vier derde eindklasseringen. Nederland staat op de wereldranglijst voor het heren softbal op de 16e plaats. Dat Martijn Guillot zich een plaats heeft verworven in het Nederlands team mag wel bijzonder worden genoemd. Hij is niet meer de jongste, maar door zijn tomeloze inzet, technisch inzicht en het juiste karakter heeft hij opnieuw een plek weten te bemachtigen in dit team. Martijn is sinds zijn jeugd lid van de honk- en softbalvereniging Giants Hengelo waar hij honkbal speelde.

Volgende generatie
Vanwege zijn talent kon hij jarenlang bij diverse verenigingen in Nederland op hoog niveau honkballen. De laatste jaren speelt hij herensoftbal bij de buren van Giants in Enschede, maar is Hengelo altijd trouw gebleven. Omdat zijn kinderen ook graag de honk- en/of softbalsport willen beoefenen zijn deze lid geworden van Giants. Daar, bij de beeballers (de tak van sport voor de allerkleinsten), staan ze onder leiding van Martijn.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 9 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03