Afbeelding

Cheque Boeskoolrace voor Dierenopvangcentrum Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - De Boeskoolrace, georganiseerd door de Leo Club Oldenzaal was ondanks de natte start een groot succes. Een prachtige cheque van 3500 euro voor Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal was het resultaat. Dit
bedrag is een mooie bijdrage voor een project dat voor medio volgend jaar gepland staat.

De stichting is voornemens om de cheque te gebruiken om een nieuw kattenverblijf te realiseren. De bouw van dit nieuwe verblijf hopen ze volgend jaar te kunnen uitvoeren. DOC Oldenzaal verzorgt jaarlijks 300 zwerf- en afstandsdieren en biedt deze honden en katten een nieuwe kans door opvang, (medische) verzorging en herplaatsing. De stichting werkt onder meer samen met de gemeente Oldenzaal, Dierenziekenhuis Oldenzaal, Dierenbescherming, Dierenambulance Twente en is een erkend leerbedrijf. Voor de opvang en verzorging van afstands- en zwerfdieren hebben ze hulp van een betrokken team van ruim dertig vrijwilligers die dagelijks klaar staan om voor de dieren te zorgen. Dieren worden in het DOC voorzien van medische verzorging en vervolgens wordt er gezocht naar een geschikt nieuw thuis dat past bij de karaktereigenschappen van het betreffende dier. Eind mei hield het DOC nog een open dag waarbij bezoekers een kijkje konden nemen in het asiel en bij de dieren die daar op dat moment verbleven. Als er een daadwerkelijke match was, konden bezoekers hun nieuwe huisdier ook direct reserveren.

Hulp van donateurs
De opvang en verzorging van zwerf- en afstandsdieren wordt zeven dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers en donateurs. Zij houden de dierenopvang samen draaiende en bekommeren zich om het plaatsen van dieren in een nieuw thuis, maar ook het verzorgen van moeilijk plaatsbare dieren. Dit werk wordt al 40 jaar uitgevoerd door DOC Oldenzaal. Om dit werk mogelijk te maken is het DOC afhankelijk van donateurs. Maar ook vrijwilligers zijn altijd welkom om een steentje bij te dragen in de verzorging van de dieren en de dierenverblijven. Wie graag wil helpen of op de hoogte wil blijven van het wel en wee binnen het DOC kan een kijkje nemen op www.docoldenzaal.nl of volg Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal op Facebook.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 4 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 5 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49