Afbeelding

Oldenzaal 3e meest ingebroken stad

Algemeen

OLDENZAAL - Oldenzaal is per inwoner de op twee na meest ingebroken stad van Overijssel met ongeveer 0,022 inbraken per inwoner sinds 2013. Alleen Almelo met 0,030 en Hengelo met 0,024 liggen hierboven (het gemiddelde van Overijssel ligt rond de 0,020). Daarom wil de gemeente dit oplossen met gratis inbraakpreventieadvies.

De gemeente Oldenzaal wil graag de hoeveelheid inbraken omlaag halen. Daarom kunt u gratis inbraakpreventieadvies krijgen. Dit zijn vaak makkelijk en goedkope maatregelen die u zelf aan kan brengen. Om dit goed te kunnen doen wordt er samengewerkt met het inbraakpreventie team Noaber Bouw in Borne. Dit team heeft adviseurs die gediplomeerd zijn met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Veilig en goedkoop
Wanneer u dit advies opgevolgd heeft is de kans op inbraak tot 90 procent minder. Hiernaast kunt u ook een certificaat veilig wonen aanvragen. Hiermee kunt u 10 tot 20 procent korting krijgen op uw inboedelverzekering. Hiervoor kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl

Voorbeelden
Een paar voorbeelden van simpele inbraakpreventie van www.politiekeurmerk.nl zijn: de ramen sluiten en deuren op slot doen als u weggaat, buitenverlichting zoals een schemerschakelaar of bewegingssensor gebruiken en waardevolle spullen uit het zicht bewaren. Verreweg de meeste inbraken zijn gelegenheidsinbraken. Hoe moeilijker u het de dief maakt, hoe minder aantrekkelijk uw woning is om in te breken.

Waakzame buurt
Eén van de belangrijke aspecten om een inbraak te voorkomen is het stimuleren van een waakzame buurt. Zo is het verstandig dat buurtbewoners goed opletten of zij verdachte situaties zien. Ziet u een mogelijke inbraak? Dan kunt u gelijk bellen met 112, om zo de pakkans te vergroten.

Advies
Om contact te krijgen met het inbraak preventieteam kunt u maandag tot vrijdag tussen 08.00 uur en 12.00 uur bellen naar (074) 26 53 638 of mailen naar pkvw@noaberbouw.nl. voor meer informatie kunt u kijken op www.oldenzaal.nl/keurmerk-veilig-wonen.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 16 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 16 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 18 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 19 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 19 uur geleden