Afbeelding

Vegter Jeans bestaat 60 jaar: het is feest(weekend)!

Algemeen

ENSCHEDE - Vegter Jeans is al jarenlang een begrip in Enschede, met name op het gebied van jeans. Ter ere van het 60-jarig bestaan van Vegter Jeans aan de Lonnekerbrugstraat, is het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juni bestempeld als feestweekend. In dit weekend gelden er diverse leuke aanbiedingen en acties.

Wie kent Vegter Jeans niet? Voor een goed passende jeans kan men hier in de regio al jaren terecht. De jeans wordt zelfs ter plekke voor u op maat gemaakt zoals het handelsmerk van Vegter Jeans betaamt. Naast jeans wordt er ook andere kleding verkocht.

Hoe het allemaal begon..
Zestig jaar geleden begon het allemaal, Hein Vegter en zijn vrouw Elie begonnen hun zaak aan de Lonnekerbrugstraat, waar Job en Edith, de huidige eigenaars, ook zijn geboren. Tevens zit de derde generatie, Bas, nu ook in het bedrijf. Waar Vegter nu vooral bekend is door hun kracht in jeans, was het destijds een tricotagebedrijf waar diverse soorten bovenkleding voor zowel dames, heren als kinderen werden geproduceerd. De onderneming beschikte over een breiafdeling, verschillende volautomatische rond- en vlakbreimachines en een confectieatelier. Onder andere bij Vegter werd ook het toen welbekende 'Vegtertje' geproduceerd, een schaatsmutsje dat veel mensen droegen in de jaren zestig. Vegter was een groot bedrijf waar medewerkers in ploegen werkten. Moeder Elie wilde echter niets liever dan in de winkel staan en op een gegeven moment werd er dan ook een speciaal hoekje in het bedrijf ingericht waar op bepaalde dagen eigengemaakte kledingstukken werden verkocht tegen gunstige prijzen. Klanten waren enthousiast en het liep goed. Eind jaren zestig werd Vegter benaderd door Wrangler, of ze ook jeans wilden gaan verkopen. Dat wilden ze en dit was het begin van wat nu al jarenlang een jeansbegrip in de regio is.

Feest!
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het jeansparadijs wordt in het weekend van 1, 2 en 3 juni een feestweekend gehouden waarbij iedereen van harte welkom is. Ter gelegenheid van dit jubileum gelden er dit weekend diverse leuke aanbiedingen en acties. Vegter Jeans is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U vindt Vegter Jeans aan de Lonnekerbrugstraat 89 in Enschede.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12