Afbeelding

Politie presenteert zich tijdens open dag in verbouwde politiebureau in Oldenzaal

Algemeen

Op zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 tot 16.00 uur houdt het Basisteam Noordoost-Twente van de politie een open dag in en om het politiebureau in Oldenzaal aan de Noordwal 98. Het bureau is een aantal maanden gesloten geweest in verband met een interne verbouwing. Het bureau is nu weer helemaal up-to-date en geschikt om als uitvalsbasis te dienen voor alle politiemensen in Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Tijdens de open dag wil de politie de bevolking van Noordoost-Twente de mogelijkheid bieden om het verbouwde bureau te bezichtigen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten gepland en zullen een aantal speciale diensten van de politie zich presenteren. Zo zijn er demonstraties van de politiebikers, de hondengeleiders en de Mobiele Eenheid (ME). Ook diverse interne en externe partners geven uitleg over hun werkzaamheden.

Interne partners
Medewerkers van de Forensische Opsporing vertellen over de specifieke opsporingsmethoden en technieken die zij toepassen in hun werk. De Vreemdelingendienst geeft uitleg over valse documenten. De Bereden Politie is met twee paarden aanwezig. Een dronepiloot vertelt over zijn bijzondere taak binnen de politie. Daarnaast is de hennepcontainer is te bezichtigen. In deze container krijgt u een beeld van de verschillende kweektechnieken van hennep, beveiligingsmaatregelen en energiediefstal. Maar er is nog veel meer te zien van de diverse politiespecialismen. De politiemedewerkers uit uw woongebied maken graag nader kennis en vertellen over hun werk en beantwoorden uw vragen. 

Externe partners
De politie heeft in haar werk regelmatig te maken met externe partners. Een aantal van deze partners is 9 juni ook aanwezig. Zo zijn de Brandweer, de Ambulancedienst en de Duitse politie er met voertuigen. De groene bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) laten zien welke middelen stropers gebruiken en ook de buurtbemiddeling presenteert zich. Kortom: voor elk wat wils. U bent van harte welkom op 9 juni aan de Noordwal 98 in Oldenzaal.
 

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12