Afbeelding

Rallyrijders uit Hengelo en Holten maken debuut

Algemeen

HENGELO - Jan Poortman uit Holten en Alex Eisenberg uit Hengelo maakten vorig weekend hun debuut als rallyteam. Ze reden in hun Peugeot 206 S1600 De Visual Art Rally rond Barneveld en Putten. Hoewel het duo niet de gehele rally kon uitrijden, kijken ze tevreden terug op de eerste rally die ze samen reden in deze auto.

"Het was zeker wel een leuke rally," begint rijder Jan Poortman. "De eerste klassementsproef was niet echt geschikt voor onze auto. Vele lange stukken gingen daar vol gas. Ik heb daar toch heel iets ingehouden om de motor een beetje te sparen. De twee andere proeven lagen ons toch wat beter. Onze auto moet het niet hebben van een topsnelheid, die ligt zelfs relatief laag. Wij moeten het hebben van meer bochtige en kortere wegen. Daar komt het vermogen en de trekkracht pas echt tot zijn recht. Ook in de derde klassementsproef zaten een paar lange rechte stukken. Persoonlijk heb ik dan nog liever dat er dan een extra chicane wordt ingebouwd."

Nieuwe samenwerking
Niet alleen de auto was nieuw tijdens dit debuut. Het was ook de eerste keer dat Jan Poortman en Alex Eisenberg samenwerkten als rijder en navigator. De twee kennen elkaar al langer en het klikt goed, waarna ze besloten deze uitdaging samen aan te gaan. Ze zijn niet ontevreden over hun eerste gezamenlijke resultaat, zo vertelt Jan. " Hij hanteert hetzelfde systeem voor de pace notes als dat ik doe, dat scheelt enorm. Natuurlijk zijn er ook verbeterpuntjes en moet je aan elkaar wennen. Belangrijkste is dat we samen plezier hebben in de auto."

De toekomst
De mannen moesten hun auto tijdens de vijfde klassementsproef aan de kant zetten. Hierdoor konden ze de rally niet uitrijden. Een teleurstelling, want na de eerste drie klassementsproeven stond het duo uit Twente op de tweede plaats. De komende tijd gaat de auto naar de werkplaats om te bekijken wat er aan mankeert. Als de schade meevalt hopen Jan en Alex meer rally's te kunnen rijden dit seizoen. Een aantal Nederlandse rally's, zoals de Vechtdalrally, de Hellendoornrally en de Twente Rally, staan op de nominatie om gereden te gaan worden.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 12 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 13 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 13 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 15 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 15 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 15 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 16 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 16 uur geleden