Afbeelding

Darkest Hour in Filmhuis Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Dinsdag 24 en woensdag 25 april (20.00 uur) vertoont het Filmhuis Oldenzaal de bijzondere 'oorlogsfilm' Darkest Hour. Het meervoudig bekroonde meesterwerk met Gary Oldman als Winston Churchill.

Dunkirk, de spectaculaire oorlogsfilm van Christopher Nolan, laat de acties zien die nodig zijn om Britse manschappen weg te krijgen uit bezet Frans gebied. Darkest Hour laat de achtergrond daarvan zien: welke zware beslissingen moeten de machthebbers, met name Winston Churchill, nemen om Britse soldaten te redden? Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi's West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Gary Oldman kreeg een Oscar voor zijn overtuigende vertolking van Churchill.

Informatie
Dinsdag 24 en woensdag 25 april Aanvang 20:00 uur. Entreeprijs: € 9,00 donateurs € 6,00. Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Voor verdere info zie www.filmhuisoldenzaal.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 13 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03