Afbeelding

Emil Vermaas loopt voor een goed doel

Algemeen

TWENTE - Na avonden trainen in weer en wind heeft Emil Vermaas inmiddels al weer vele kilometers in de benen zitten. Hij is volop aan het trainen om op 22 april weer mee te lopen met de halve marathon in Enschede.

Ondanks de vrieskou, regen en harde wind van de afgelopen weken bleef hij doortrainen. Hij kreeg het namelijk warm door de vele positieve reacties en sponsoren die zich aan hebben gemeld. Emil loopt namelijk niet alleen de halve marathon voor zichzelf; hij zet zich in voor stichting Make a Memory. Ook veel andere Twentenaren zullen komende week meelopen met een goed doel in gedachten.

Emotioneel
Deze stichting heeft een zeer aangrijpende insteek. De stichting fotografeert, op verzoek van ouders, ernstig zieke, terminale en overleden kinderen vanaf 23 zwangerschapsweken tot en met zeventien jaar. Voor de ouders zijn hier geen kosten verbonden. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten. Emil draagt de stichting een warm hart toe en heeft besloten met het lopen van de marathon geld op te halen voor Make a Memory. De stichting werd opgericht in 2005 en fotografeerde de afgelopen jaren zo'n 3.000 kinderen. Ruim 140 fotografen zetten zich in mooie tastbare herinneringen te maken voor ouders die hun kinderen niet op zullen zien groeien. Een bijzonder emotioneel doel, wat kan helpen bij het verwerken van een verlies. Zeker voor ouders die hun kind tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte verliezen is er een grote behoefte aan een tastbare herinnering.

Het idee
Emil kwam op het idee om zich in te zetten voor dit goede doel na een kennismaking met de stichting Make a Memory tijdens heropening van het crematorium in Almelo waar hij werkzaam is. Via Linkedin kwam de bal aan het rollen; Emil begon met het werven van sponsoren die dit goede doel willen steunen. Zo stond de teller in maart al op zo'n 2.200 euro. Natuurlijk zijn nog meer sponsoren van harte welkom. Doneren kan nog altijd en het is een bijzonder goed doel. Neem voor meer informatie contact op via emilvermaas66@gmail.com. Emil gaat er voor! Kijk voor meer informatie over Make a Memory op: www.makeamemory.nl

Foto: Emil Vermaas met Carol Fokken, één van de fotografen van Make a Memory

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01