Afbeelding

Concert van Wishful Singing in Delden

Algemeen

DELDEN - Female a cappella kwintet Wishful Singing komt naar Twente! Op zondag 15 april geeft Wishful Singing om 14.00 uur een gevarieerd zondagmiddagconcert in de Oude Blasius in Delden, een kerk met een prachtige akoestiek. Het concert van Gregoriaans tot close harmony is een goede kennismaking met het brede repertoire van deze veelzijdige zangeressen.

Geïnspireerd door de geslaagde samenwerking met Herman Finkers rondom zijn Missa in Mysterium in Oldenzaal bracht Wishful Singing in november 2017 de cd In Mysterium uit, die sindsdien hoog in de klassieke hitlijsten staat.

Het programma
Wishful Singing begint het concert in Delden met een selectie gregoriaanse gezangen van deze nieuwe cd. Na de pauze laat het kwintet zich van haar "lichtere" kant horen met vrolijke muziek uit de Engelse en Italiaanse renaissance, volksliederen uit Hongarije en hits van The Beatles.

Van Gregoriaans tot close harmony
Wishful Singing heeft deze deze zondag (15 april) een concert om 14.00. Dit zal zich plaatsvinden in de Oude Blasius op Kerplein 3 in Delden. Female a cappella ensemble Wishful Singing heeft in de ruim 10 jaar van haar bestaan een unieke plaats verworven in de vocale ensemblewereld. De vijf zangeressen treden regelmatig op in de Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, en zijn bekend van televisieprogramma's als Podium Witteman, Maestro en De Wereld Draait Door.

Tournee's in het buitenland
Regelmatig zijn er buitenlandse tournees, onder andere door Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het repertoire is breed en loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek. Wishful Singing werkt samen met topensembles in binnen- en buitenland, maakt spraakmakende beeld- en geluidsopnames en is actief op het gebied van muziekeducatie.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 3 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 3 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 4 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 6 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 6 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 6 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 6 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 6 uur geleden